Gå til hoved-indhold
Hammoc bliver importeret fra Sverige af Palby Marine.Udstyr
Hammoc bliver importeret fra Sverige af Palby Marine. Pris 749 kr.

Hængekøje til fordækket

Julegave? Ny hængekøje med flaskeholder og avislommer til maritimt brug.

Af jakob johannsen |

Hvem har ikke drømt om at ligge i en dejlig hængekøje og følge bådens duvninger, mens solen bager ned over den ankerliggende båd.

Det kan lade sig gøre nu – endda i en hængekøje fremstillet specielt til lystbåde – og ikke en havehængekøje, som bare er blevet forfremmet til at komme med om bord.

For hængekøjer er oprindelig den form for seng, som søfolk sov i, længe før man begyndte at tænke på køjer med madrasser.

De kunne ”klappes sammen” og hænge på skottet, når de ikke var i brug, så de ikke fyldte for meget op. Og så var de kardansk ophængt i hvert fald på den ene led, hvilket er yderst praktisk, når båden gynger-

Dyret hedder Hammoc (det engelske ord for hængkøje),  og den er forsynet med tove og smarte anhæng, så den kan let kan monteres f. eks mellem forstag og mast.

Lommer til aviser

Og så er den forsynet med vedhæftede lommer til drikkeflasker, aviser eller hvad man ellers kan ønske sig, når man ligger i en hængkøje. Den måler 210 x 100 cm, og den fås kun i marineblå.

Hammoc bliver importeret fra Sverige af Palby Marine, den vejledende udsalgspris er 749 kroner og den vil være at finde i butikkerne når det bliver hængekøjevejr.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader