Gå til hoved-indhold
De små plastikfjedre giver luft under madrassen. Foto: SpacerflexUdstyr
De små plastikfjedre giver luft under madrassen. Foto: Spacerflex

Nyt køjesystem Spacerflex forhindrer fugt

Spacerflex er nye plasticfjedre til køjer i både og campingvogne, hvor der er fugtproblemer. En forkøje kan fikses for cirka 1500 kr. og det på under to timer, fortæller importøren til minbaad.dk.

Af katrine bertelsen |

Systemet er udviklet af en fransk virksomhed, som gennem mange år har fremstillet fjedre i et plastisk materiale til springmadrasser.

- Det er erfaringen og know‐howet herfra, der nu kommer danske lystsejlere og andre fritidsfolk til gode, fortæller sejleren og importør Søren Aagaard fra Kokkedal til minbaad.dk, der mødte ham under Egås flydende bådmesse.

- Populært sagt har man taget fjedrene fra en springmadras, monteret dem på et åndbart underlag, Isotex, som så lægges ud på køjebunden og den eksisterende hynde lægges ovenpå, forklarer han.

Fjedrene fås i 3 hårdhedsgrader, så liggekomforten kan tilpasses efter behov. Da Isotex‐underlaget let kan klippes i facon, kan systemet installeres i enhver køje uanset facon eller mål.

Spacerflex kan installeres uden at foretage konstruktive ændringer ombord og uden at skifte hynden/madrassen.

En forkøje til en mindre sejlbåd koster typisk 1500 kroner og kan selv indstalleres på et par timer.

Ventilation og støjdæmpning

Foruden den bedre komfort skaber Spacerflex luftcirkulation mellem hynden og køjebunden, så kondensfugt undgås og hynden beskyttes. Isotex‐underlaget forhindrer også knirkelyde fra køjebunden.

Spacerflex fås som en Gør Det Selv‐pakke via en web‐shop. Her kan du downloade et tegneark, indtegne køjens mål og optælle antal fjedre i de forskellige hårdhedsgrader, du har brug for. Pakken indeholder alle de nødvendige monteringsdele. Monteringen kan ske udenfor kahytten uden besvær og opmåling er unødvendig.

Link: www.spacerflex.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader