Gå til hoved-indhold
Fortet blev bygget fra 1890-1894 af Christian IX og var dengang verdens største søfort. Foto: LeneKort Nyt
Fortet blev bygget fra 1890-1894 af Christian IX og var dengang verdens største søfort. Foto: Lene

Middelgrundsfortet til salg

Har du 75 mio. kr. kan du blive ejer af verdens største menneskeskabte ø, med egen havn og helikopterlandingsplads.

Af katrine bertelsen |

Det gamle søfort i Øresund, Middelgrundsfortet, er til salg. Det skriver Business.dk. Selvom det er svært at sætte pris på, oplyser ejeren Peter Bech, at forhandlingerne begynder omkring de 10 mio. euro eller ca. 75 mio. kr.

Middelgrunden er en del af Københavns søbefæstning, sammen med Flakfortet og Trekroner. Fortet blev bygget i årene 1890-1894 af Christian IX og var dengang verdens største søfort. I nutidskroner svarer anlægsprisen til ca. to mia. kr., for fortet ligger på en kunstig ø på ca. 70.000 kvadratmeter skabt af 2,5 mio. tons bornholmsk granit og beton.

Peter Bech købte Middelgrundfortet i 2002 af det statlige selskab Freja ejendomme, og Freja Ejendomme skal godkende en ny ejer. Derudover er der krav om, at offentligheden skal have adgang til øen og fortet. Både øen og det 17.000 kvadratmeter store fort er fredede.

Peter Bech sælger Middelgrunden fordi han  er blevet 65 år gammel og ikke har nogen arvinger, der er klar til at overtage og administrere så vanskeligt et foretagende. Han vurderer, at han har investeret i omegnen af 50 mio. kr. i øen, bl.a. ved at anlægge en helikopter-landingsplads.

Det er mægleren Gaarde Erhverv og Engel & Völkers,der står for salget. www.gaarde.dk/

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader