Gå til hoved-indhold
Nu kan lystsejlere igen sejle til Trekroner-fortet. Foto: trekroner.dkTur
Nu kan lystsejlere igen sejle til Trekroner-fortet. Foto: trekroner.dk

Trekroner igen åben for sejlere

Trekroner-fortet i Københavns havn er igen åben for sejlende. Efter en længere årrække med adgang forbudt, kan du nu sejle til øen og spise frokost.

Af katrine bertelsen |

Søfortet Trekroner er efter mange års ensomhed og adgang forbudt skilte, nu åben for alle besøgende og i særdeleshed for lystsejlere.

Så har du sejlbåd, motorbåd, kano eller kajak, kan du frit sejle derud mellem kl. 10 og 18, som er øens og caféens åbningstid.

Der er udlagt en pontonbro i havnen inden for murene, og der er mulighed for at gå på opdagelse på øen/i fortet.

Det er de to kokke Peter Mose Midtgaard og Jonas Kousholt der har åbnet Trekroner Fortets Café i den røde Søndrefløj. Cafeen har åbent fra 3. maj til 15. september fra kl. 10-18.

Om Trekroner

Søfortet Trekroner er en kunstig ø, der blev bygget i 1786, men blev ikke færdigt ved Slaget på Reden i 1801, eller ved det engelske bombardement i 1807. Først i 1828 blev man færdig med byggeriet efter en periode med økonomisk nedgang.

Trekroner var en del af Københavns Befæstning, men blev lukket i 1932. I 1934 blev stedet overtaget af Københavns Havnevæsen og var udflugtssted indtil 2. verdenskrigs udbrud. Under krigen blev fortet benyttet til indkvartering for besættelsesmagten.

Indtil Statens Bygningsfredningsfond i 1984 overtog det for 3 kr. stod stedet tomt. I 1994 blev det igen åbnet som udflugtsmål. Trekroner blev siden overtaget af Kulturarvsstyrelsen.

Læs mere om fortet og Trekroner Fortets Café på deres hjemmeside.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader