Gå til hoved-indhold
470erne havde fået deres sag for i de store bølger. Foto: Henrik SøgaardKapsejlads
470erne havde fået deres sag for i de store bølger. Foto: Henrik Søgaard

470er i kæmpebølger på Mallorca – se video

Kæmpebølger satte sit præg på 470ernes anden træningssession på Mallorca, det kostede flere brækkede master og kæntringer. Det fortæller KDY-sejleren Henrik Søgaard. Se vild video af 470er i kæmpebølger.

Af katrine bertelsen |

OL-sejlerne i 470-jolle har kæmpet med bølgerne på Mallorca. Med en stærk vind i en vest-syd-vestlig retning opbyggede der sig kæmpebølger i farvandet ud for Palma. Det medførte indtil flere brækkede master og 2 kæntrede coachbåde.

Henrik Søgaard skriver til minbaad.dk:

Trods det blev det til 9 ud af 9 lange dage på vandet for de 3 herrebesætninger: Nicolas Brandt, Mads Hejlesen, Balder Tobiasen, Magnus Jung, Henrik Søgaard og Tobias Nørbo.

De første 4 dage havde vi stor glæde af Martin Fruergaards trænerbistand, hvorefter Christian Rasmussen, Henriette Koch, Lene Sommer, Caroline Heerema og Marie-Louise stødte til. Træningen bestod kort og godt i tuning.

Vi fik sejlet nogle lange pas som primært bestod af 1½ times kryds på den ene halse, yderligere 1½ times sejlads på den anden halse, efterfulgt af en times læns. Vi udnyttede såvel vind som sollyset maksimalt. To af dagene bød træningen endda på nattesejlads!!

Yderst produktiv træning

Træningen var yderst produktiv, hvor vi kom nærmere valg af sejl for fremtiden. Christian Rasmussen er en yderst kompetent træner som formår at strukturere tuningen så forskelle kunne udledes. Derudover pressede Henriette Koch og Lene Sommer os til det yderste.

Alt i alt havde vi de perfekte omstændigheder til at udvikle vores evner. Det var derfor også nogle trætte sejlere der efter 5 timers flyvning ankom søndag aften i Kastrup.

Nu står det på fysisk træning, skolearbejde samt nogle pas på Øresund hvis vejret tillader det. Næste session på Mallorca starter fredag 8 dage.

Læs mere på: www.facebook.com/470.team

Motor
content-loader
content-loader
content-loader