Gå til hoved-indhold
Ejerne råder over en 120 kvadratmeter stor lejlighed øverst på forskningsskibet, mens forskerne råder over 328 kvadratmeter kontorer og laboratorier.Kort Nyt
Ejerne råder over en 120 kvadratmeter stor lejlighed øverst på forskningsskibet, mens forskerne råder over 328 kvadratmeter kontorer og laboratorier.

Forskningsskib kan sejle 10.000 sømil på én tank

Freire Shipyard, i spanske Vigo, har bygget verdens største og mest avancerede privat ejede forskningsskib - Pegaso, der er udstyret med en mini-ubåd og har plads til 32 besætningsmedlemmer og forskere.

Af Troels Lykke |

Pegaso på 73 meter har en rækkevidde på hele 10.000 sømil, hvilket svarer til afstanden fra Spanien og til Australien - og tilbage igen, uden optankning.

Forskningsskibet råder over en 9 meter lang ubåd, med plads til seks personer og i stand til at nå ned på en dybde på 165 meter. Den elektrisk drevne ubåd, der opbevares i en 150 kvadratmeter stor hangar, kan skyde en fart på 8 knob i overfladen og 6 knob neddykket. Det skriver Maritime Danmark.

Der forligger ingen officielle oplysninger om forskningsskibets ejere, men det menes at være en meget velhavende mexicansk familie, der er kendt for sin store interesse i havudforskning.

En af familiens sønner overværede for nyligt navngivningen i Spanien, sammen med Jean-Michel Cuosteau, der er søn af den afdøde havforsker Jacques Cousteau.

Kilde: Superyachts.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader