Gå til hoved-indhold
Motor og drev holder længere, hvis du tjekker det årligt. Foto: Volvo PentaUdstyr
Motor og drev holder længere, hvis du tjekker det årligt. Foto: Volvo Penta

Tjek drevet – før det er for sent

Det kan koste tusindevis af kroner at renovere et ødelagt drev. Med forebyggende vedligeholdelse hvert år kan du spare penge og sikre, at du får det bedste ud af din Volvo Penta-motor og -drev.

Af katrine bertelsen |

Når båden er kommet på land, er det på tide at få tjekket motoren. Vand kan trænge ind overalt, og bl.a. ødelægge drevet.

Tjek olien

Vand er drevets værste fjende, og det kan trænge ind på flere måder. Den nemmeste måde at få vished på, er at kontrollere kvaliteten af olien. Den skal være gyldengul.

Hvis olien er for tyktflydende eller har en anden farve, skyldes det, at der er trængt vand ind. Årsagen kan være utætte bælge og tætninger. Det værste er, hvis vandet er trængt ind gennem en defekt drevbælg og kommet videre gennem en utæt pakdåse i overhuset, fra kardanen.

Bobler i malingen

Ved en omhyggelig rensning af drevet kan man i tide opdage bobler i malingen, hvor der eventuelt kan være korrosion. Kontroller og erstat alle nedslidte anoder.

Renovering eller servicering af dit drev kræver viden og specielt udstyr. Har du ikke mulighed eller fonøden viden til at gøre det selv, kan en autoriseret Volvo Penta-forhandler hjælpe dig med att få dit drev i topform til næste sæson.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader