Signe køber rom: Dejligt gensyn med Martinique
Signe Storr har forladt St. Lucia, hvor minbaad.dk stadig er. Nu er hun med kæresten sejlet op til Martinique, hvor lokalbefolkningen er mere integreret i havnen, mener den 34-årige sejler.
Da vi i december for første gang kom til Martinique efter at have sejlet over Atlanten, var vi skuffede.
Var det virkelig det Caribien, vi havde sejlet 31 døgn for at komme til? Hvor var alle badestrandene og det blå vand og kokosnødderne?
Nu er vi kommet tilbage til Martinique, og vi er lykkelige for at være her! I St. Lucia og Grenadinerne er der en stor skillelinje mellem lokalbefolkningen og turisterne.
Inden for indhegningen af marinaen i Rodney Bay er der stort set kun sejlere, og det virker næsten som om, at de lokale er gæster på havnens område, fremfor vi er gæster i St. Lucia.
Det er selvfølgelig helt forkert og skaber uundgåeligt et stort skel mellem de lokale og turisterne, hvilket man også fornemmer, når man træder uden for indhegningen af marinaen eller de store resorts.
Ingen skel på Martinique
På Martinique oplever vi ikke dette skel mellem de lokale og turisterne, hvilket vi sætter stor pris på, og det betyder også, at vi har mulighed for at opleve Martinique uden for en marina.
Fx er Martinique kendt for deres ”Rhum Agricole”, som er rom lavet på sukkerrørssaft frem for melassen, som en traditionel rom som fx Bacardi er lavet på.
Da vi stadig kun drømte om at være i Caribien, var vi hjemme i Århus til en romsmagning med rom fra Martinique, og vi har siden set frem til at gentage denne succes.
Sammen med en anden dansk sejler som vores chauffør lejede vi en bil og kørte rundt på næsten hele øen for at besøge tre forskellige destillerier. Seks flasker rom kom vi hjem med, selvom jeg var fristet til at købe flere.
Vi købte flest flasker hvid rom, som jeg bruger til en Ti-Punch, som jeg har fået smag for. Den består af hvid Rhum Agricole blandet op med sukkerrørssirup og en anelse limesaft. Den kan virkelig anbefales!
Velkommen til Frankrig
Da vi var i Martinique første gang, tænkte vi ikke over, at Martinique var fransk, men efter at have kørt rundt på øen og talt med flere mennesker, er det blevet tydeligt for os, at vi er ankommet til Frankrig.
Lokalbefolkningen betragter sig selv som franskmænd og endda i en sådan grad, at guiden på en af destillerierne himlede med øjnene og sukkede dybt, da vi sagde, at vi ikke talte fransk.
Til sidst følte vi os forpligtede til at sige, at han bare kunne fortsætte på fransk, hvilket betød, at vi stort set ikke forstod noget! Vi vælger dog stadig til hver en tid Martinique over St. Lucia!
Signe
Østkysten er perfekt til at lære at kite-surfe, da der altid er pålandsvind.
Den fine rom, vi køber derhjemme, kan på Martinique købes i en 3 liters bag-in-box i et discountsupermarked!
Rundvisning på fransk hos Trois Rivirères. Henrik Hansen, th.
Overalt på Martinique er der bananplantager. Bananklaserne er pakket ind i plastikposer for at beskytte dem mod dyr.
Rommen opbevares på store tønder, inden den hældes på flasker.
På markederne kan man købe lokale romblandinger og rompunches.