Gå til hoved-indhold
Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Precht Jensen i god stil. Holdet tog 3. plads. Foto: Foto: Esben Zøllner/Red BullKapsejlads
Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Precht Jensen i god stil. Holdet tog 3. plads. Foto: Foto: Esben Zøllner/Red Bull

Carl Emil Baad: Flying Phantom er helt sindssyg

Sejlerne blev helt vilde med den 300.000 kroner dyre Flying Phantom, der sejlede over 30 knob i Aarhus. Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart vandt foran Niklas Heide og Oliver Bloch.

Af Troels Lykke |

Red Bull Foiling Generation er slut. Efter fire dages sejladser fik 32 sejlere fra hele Danmark en kæmpe oplevelse, da de fik svævet over vandet på de dyre, foilende Flying Phantom-både til 300.000 kroner stykket. 

Bedst i stævnet blev Frederik Just Melson og Markus Nielsen fra Middelfart, der dermed kvalificerede sig til VM i klassen, hvor de skal møde vinderne fra stævner i Japan, Storbritannien, Italien, Sverige, Rusland og Frankrig.

På en tredjeplads kom Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Precht Jensen fra Århus Sejlklub og det kunne let have blevet til en andenplads, forklarer den 18-årige Carl Emil Baad Nielsen, lillebror til den kendte 49erFX OL-sejler, Ida Marie Baad Nielsen.

- Vi er meget tilfreds med vores tredjeplads, siger Carl Emil Baad Nielsen, der går i 3. g på Team Danmark gymnasium i Marselisborg, og snart vil han skifte fra 29eren til den olympiske 49er.

Bådtypen er helt sindssyg - foiler fra 12 knob

Om at sejle de 155 kilo lette kulfiberbåde, Flying Phantom, siger han:

- De er helt sindssyge, og meget livlige i forhold til andre joller, de hopper og danser som en 49er. De foiler (svæver, red.) kun når man sætter spileren (et stort forsejl, red.) så kommer de oppe at køre på de to T-foils, der er på de to ror samt to L-foils i hver siden. De foiler først når farten kommer over 12-13 knob og så stiger farten vildt meget til op til over 30 knob, det gjorde båden for os, fik vi målt, da vi har gps om bord, forklarer Carl Emil Baad Nielsen, der styrer båden. Han tror på at bådtypen bliver fremtidig, også fordi America's Cup-både også foiler.

Roman Hagara, sportsdirektør i Red Bull Foiling Generation, roser det danske sejlere for at være de bedste i alle de lande han har været i med de fire både.

- Under træningen lavede vi da også vidensdeling mellem os sejlere, selvom vi skulle kæmpe mod hinanden, siger Carl Emil Baad Nielsen.

Resultat i Aarhus
 1. Frederik Just Melson og Markus Nielsen
 2. Niklas Heide og Oliver Bloch
 3. Carl Emil Baad Nielsen og Jakob Jensen
 4. Daniel Nyborg og Sebastian Olsen

Vinderne fra Middelfart Frederik Just Melson og Markus Nielsen er til dagligt blandt de fire bedste 49erhold i Danmark. Foto: Lars Bo/Ullmann Sails

Se Galleri

Motor
content-loader
content-loader
content-loader