Gå til hoved-indhold
Den lange planlægning fra Rio for Dansk Meeting gik op i en højere enhed. Alt forløb perfekt, også fra de mange besøgende gæster på zoner grøn, gul og rød. Efter OL, blev der sendt syv containere af gods med grej og både, retur til Danmark. FOTO: HOLDLEDER FRANK ERIKSENKapsejlads
Holdleder Frank Eriksen er allerede igang med at finde et nyt Meeting Point i 2020 i Tokyo, via en kontakt fra Aarhus-sejler Peter Warrer. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunions Meeting Point var en OL-succes

Ingen andre sejlforbund havdetil OL forkælet deres sejlere og sponsorer så meget med et Meeting Point, hvor der også var kokke, bådebyggere, samt psykolog og fysioterapeut fra Team Danmark.

 

 

Af Troels Lykke |

Performancecenter er den præcise betegnelse for Meeting Point, der lå en kilometer nord for den olympiske havn Marina de Gloria i Rio, og få kilometer fra den berømte Sukkertoppen, der er et af symbolerne på Rios millionby.

I Meeting Point kunne sejlerne slappe af før og under OL. Her kom også gæster og besøgte sejlerne, lige fra forældre, søskende og pressen som blandt andet bestod af Mikkel Beha Erichsen og sønnen Mikkel, der sendte til TV2 Charlie.

Det skriver BådNyt på gaden, der går bag om det danske OL-hold.

Kronprinsen spiste med

På Meeting Point var også sponsorer og Kronprinsen var der og spise. Ja, han var der faktisk flere gange.

Også da de to bronzemedaljer var i hus til 49erFX og Laser Radial-sejlerne.

Ingen andre sejlforbund havde forkælet deres sejlere og sponsorer så meget med et Meeting Point, hvor der også var kokke, bådebyggere, samt psykolog og fysioterapeut fra Team Danmark, hvor sejlerne fik behandlinger efter dagens sejladser.

1,2 mio. kroner - betalt af DIF

Hele herligheden har stået i 1,2 mio. kroner, i leje, men stedet blev også sat i stand med ny el og nødgenerator af udlejeren.

Dansk Idrætsforbund betalte for Meeting Point, efter Dansk Sejlunions anbefalinger. Holdleder og praktisk mand i Dansk Sejlunion, Frank Eriksen, forklarer:

- Vi sagde til DIF at det ikke handelet om at det var nice to have, men need to have, for at sejlerne kunne fungere. Det har været et femstjernet set-up for sejlerne, men DIF, Team Danmark og Dansk Håndboldforbund har også været her og har holdt en reception, samtidig lavede vi en aftale med TV2 om at de skulle sende herfra og TV2 har betalt internetadgang her for 100.000 kroner, siger holdlederen.

Grøn, gul og rød zone

Frank Eriksen gav en rundvisning på stedet, der var delt op i grøn, gul og rød zone.

- Grøn zone var nede foran Meeting Point, hvor der var bar og barbecue område, gul zone var fælles rum, hvor sejlere, forældre og søskende mødtes og så tv (og spillede dart, så vi, red.) og rød zone var kun for sejlerne, hvor de kunne trække sig tilbage og holde møder og spise, siger Frank Eriksen, der under OL havde en arbejdsdag fra 6 om morgenen til 23 om aftenen.

Stedet fandt Frank Eriksen tre år før OL gik i gang i Rio og han har været igennem et hav af møder og har via kontakter fået stedet op at stå. Efter OL sendte han syv containere hjem til Danmark med grej og både.

Nu ser han frem mod OL i Tokyo.

- Jeg går i gang med forberedelserne i 2017, siger Frank Eriksen, der dog allerede dyrker en kontakt i Japan om det kommende sted.

Kilde: BådNyt på gaden

Jesper Bank og Frank Eriksen i Meeting Point. Foto: Troels Lykke

DIF, Team Danmark, pressen, venner, sejlere, forældre var i Meeting Point daen rørt Anne-Marie Rindom blev hædret for bronze i Laser Radial. Foto: Troels Lykke

Motor
content-loader
content-loader
content-loader