Gå til hoved-indhold
Det gør mig trist til mode, hver gang jeg læser om dårligt uddannede sejlere, skriver Benjamin Kristensen fra duelighed.dkKort Nyt
Det gør mig trist til mode, hver gang jeg læser om dårligt uddannede sejlere, skriver Benjamin Kristensen fra duelighed.dk

Læserbrev: Derfor sejles med hovedet under armen

Benjamin Kristensen, bestyrelsesformand for Duelighedsklubben, duelighed.dk, tager ordet om sikkerhed.

Af Troels Lykke |

Benjamin Kristensen fra Korsør skriver følgende:

Det gør mig trist til mode, hver gang jeg læser om dårligt uddannede sejlere, især fordi mange antageligt ikke aner, at de sætter sig selv og andre i livsfare, og bare gerne vil opleve sejlerlivets fantastiske verden.

Da jeg læste Benny Bruhn DSRS´s udstalelser til motorbaadsnyt.dk www.motorbaadsnyt.dk/nyhed/article/redningsfolk-sejlere-bruger-ikke-hovedet fik jeg lyst til at komme med min analyse af, hvorfor det er endt så galt:

Som følge af en glidende overgang, fra søsikre fritidssejlerprøver i de almennyttige sejlforeninger og aftenskoler, til nærmest administrativ udstedte discountbeviser fra private firmaer (blandt erfarne sejler kaldet "legetøjsbeviser"), sejler mange nu angiveligt rundt med hovedet under armen, og prøver at navigere ved hjælp af deres mobiltelefoner.

I mange år, har vi fra Duelighedsklubben råbt "Ulven kommer", og nu er den her altså!

Søsikkerhedskulturen blandt fritidssejlere er, efter min mening, smadret fuldstændigt, som en følge af 10-15 års manglende evne eller lyst til at udvise rettidig omhu, dels i de store sejlerorganisationer, og dels i Søfartsstyrelsen.

Og jeg er enormt spændt på, om den nye bekendtgørelse, som ifølge kontorchef Per Sønderstrup hos Søfartsstyrelsen, skulle være på vej, kan få fritidssejlerprøverne op på et rimeligt søsikkert niveau, eller bare bliver endnu en livsfarlig bremse på udviklingen, som f.eks. skrivebordsadmiralernes himmelråbende eksempel på inkompetence:"Speedbådsbekentgørelsen".

Hvis vi mister endnu flere generationer af søsikre sejlere, bliver det op ad bakke i mange mange år, at genopbygge en solid sikkerhedskultur blandt fritidssejlere, for hvem skal inspirere og vejlede de nye sejlere?

De bedste sejlerhilsner

Benjamin Kristensen,

Bestyrelsesformand for duelighed.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader