Gå til hoved-indhold
Dansk Søredningstjeneste fra Rudkøbing er her på job under Silverrudder hvor 400 solo-sejlere var med i weekenden rundt om Fyn fra Svendborg. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Dansk Søredningstjeneste fra Rudkøbing er her på job under Silverrudder hvor 400 solo-sejlere var med i weekenden rundt om Fyn fra Svendborg. Foto: Troels Lykke

Redningsfolk: Sejlere bruger ikke hovedet

Benny Bruhn fra Dansk Søredningstjeneste i Rudkøbing, fortæller til motorbaadsnyt.dk, at sejlere ikke ved hvor de er, derfor skal de reddes.

Af Troels Lykke |

Det ser ikke godt ud for danske sejleres sikkerhed, hvis man spørger til Benny Bruhn, som motorbaadsnyt.dk netop har sejlet med i syv timer i Svendborg Sund under kapsejladsen Silverrudder.

- Folk ved tit ikke hvor de er henne, de sejler efter en mobiltelefon og det er tit ikke nok. Mange sejler simpelthen med hovedet under armen, forklarer Benny Bruhn fra Dansk Søredningstjeneste i Rudkøbing.

Det frivillige korps har døgnvagt og redder os sejlere frivilligt og der er et stort behov for at sejlerne får hjælp siger det frivillige korps, der arbejder tæt sammen med myndighederne.

Indtil juli var der 187 sejlere, der blev hjulpet af Dansk Redningstjeneste i år.

Se her hvor de ti danske redningsstationer ligger.

Nødsituationer

Kontakt Værns Fælles Kommando – VFK - (tidligere SOK) på telefon +45 72850000 (døgnbemandet) eller Lyngby Radio på DSC kanal 70 VHF kanal 16.

Ikke nødsituationer

Assistance til nærmeste havn – kontakt vagthavende på den nærmeste DSRS station –  se her på DSRS-siden

Motor
content-loader
content-loader
content-loader