Gå til hoved-indhold
Det sidste skud på stammen fra Coronet Yachts var deres 290 Sport og 290 Weekend. Foto: PR-fotoKort Nyt
Det sidste skud på stammen fra Coronet Yachts var deres 290 Sport og 290 Weekend. Foto: PR-foto

Coronet Yachts er sat til salg

Det ikoniske bådmærke, som tidligere var Europas største producent af motorbåde, sælges nu med tilhørende produktionsværktøj. De seneste modeller er de smukke 290 Sport og 290 Weekend fra 2008.

Af Sara Sulkjær |

Coronet Yachts var i sin storhedstid Europas største producent af lystbåde, og mere end 20.000 Coronet både er gennem tiden blevet produceret af det danske bådmærke. Coronet blev grundlagt med virksomheden Botved Boats A/S, stiftet af Ole Botved i 1951 ved Tuborg Havn i København.

Ole Botved udviklede virksomheden, så Coronet efterhånden blev Danmarks og siden Europas største bådproducent. Ved Botveds død i 1985 var Coronet et særdeles veletableret mærke med ry for meget høj kvalitet, solidt håndværk og fantastiske sejlegenskaber.

Dannet baggrund for moderne både

De ikoniske Coronet-både har samtidigt lagt stilen og dannet baggrunden for de fleste moderne motorbåde med V-bund på dagens marked. Desuden er bådene berømte for et raffineret og tidløst design – et design, der også kendetegner de nyeste 290 Sport og 290 Weekend-modeller. Det skriver Tuco Marine i en pressemeddelelse.

Coronet 290 Sport og 290 Weekend er de seneste modeller, som begge blev lanceret i 2008 af Tuco Marine i Faaborg. 290 Sport er en åben sportsbåd på 29 fod designet med fokus på sejloplevelsen, men modellen tilbyder også overnatningsmulighed i kabinen under fordækket. 

Weekend-modellen er en hardtop-version af Sport-modellen og giver med sin hardtop øget komfort. Bådene blev lanceret på Hamburg Boat Show i 2008 og senere distribueret via en række forhandlere i Europa.

Al virksomhedsdokumentation medfølger

Mærket udbydes nu til salg, og sammen med varemærket følger rettighederne til bådene samt en række støbeforme og andre produktionsværktøjer, herunder komplet formsæt, produktionsdokumentation og styklister til de seneste modeller. 

Der findes desuden forme og dokumentation til en række historiske modeller. Al virksomhedsdokumentation såsom tegninger, marketingmateriale, designmanualer, billeder og film medfølger ligeledes.

De tre rettighedshavere har overdraget salgsopgaven til Tuco Marine i Faaborg, som også var involveret i lanceringen af de nye Coronet 290 Sport og 290 Weekend-modeller.

Mere information omkring salget og de medfølgende aktiver kan fås hos Tuco ved direktør Jonas Pedersen på jonas@tuco.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader