Gå til hoved-indhold
Småbåde
To skinnende Coronetter fra Svendborgsund fangede messegæsternes blik i Fredericia. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Småbåde
I hallerne med masser af værfts-nye både skiller de to speedbåds-veteraner sig fornemt ud. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Småbåde
Den flotte fra OP & I fra Tankefuld tilhører Henning Lerche, Svendborg. Coronetten er af typen 21 DC. De to bogstaver står for daycruiser. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Småbåde
Hans Raae Andersen, Svendborg er dansk næstformand i Coronet Yacht Club. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Coronetten - et dollargrin fra 1960'erne

Træværket skinner fortsat på de populære Coronet-motorbåde, der lader tankerne flyve tilbage til de glade 60'ere. Fyens.dk kiggede nærmere på de smukke fartøjer under Boat Show.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Midt i messehaller fyldt med nye både stråler et par veteraner så flotte, som var de kommet fra værft i går. 

Begge både tilhører det, man kunne kalde Det Sydfynske Øhavs flåde af Coronetter og blev i de to forrige weekender udstillet på Boat Show i Fredericia. Det skriver Fyens.dk.

- Jeg vil tro, at vi i Svendborg, ud gennem sundet og til Faaborg-Assens har omkring 30-40 Coronet-både. De fleste af dem bliver søsat hver sommer, fortæller dansk næstformand i Coronet Yacht Club, Hans Raae Andersen, Rantzausminde.

Fynboerne rykker ind

Den svensk funderede Coronet-klub fra 1984 er international og tæller samlet omkring 1300 medlemmer. De to klassiske speedbåde fylder godt op på klubbens stand på bådudstillingen.

Den ene med navnet OP & I og af typen 21 DC tilhører Henning Lerche og er hjemskrevet i Tankefuld ved Svendborg. Den anden, Fruen, af typen 22 Sport ejes af Bent Henriksen fra Rantzausminde.

En trappe fører messegæsterne op på broen mellem bådene. Herfra er der fint kig ned i begge Coronetters cockpit. Hvis man ikke befandt sig på en bådudstilling, kunne man fristes til at tro, at blikket var rettet mod førerpladsen i et dollargrin fra 1960'erne.

I høj kurs

Træværk, krom, bilrat og creme-farvede skindhynder. Alt i tip-top stand. Skilte melder, at messegæster kun har adgang om bord efter aftale.

- Men vi viser gerne frem. Formålet med, at vi står her at synliggøre klubben og at snakke med folk om, hvilken fantastisk båd en Coronet er, forklarer Hans Raae Andersen.

Af et opslag på messe-standen fremgår, at Coronet-bådene trods alderen stadig er i høj kurs. Opslaget annoncerer for en model-type 24 Midi til 229.000 kr. Denne båd fra Svendborg blev leveret fra Coronet-værftet for 47 år siden.

Som Coronet-ejer får man et nært forhold til sin brændstof-forhandler. Båd-typerne på 22-24 fod går omring halvanden sømil - små tre kilometer - på en liter benzin.

Kilde: Fyens.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader