Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Søspejderne rustes til et liv som tursejler i egen båd. Foto: Danske Søspejdere

Søspejderne: Tursejlads og fællesskab fastholder sejlerne

De ældste ungdomssejlere bliver i søspejdergrupperne, forklarer foreningen. Det stærke fællesskab, der opstår omkring tursejladsen, lokker.

Af Sara Sulkjær |

Et stærkt fællesskab og aktiviteter for sejlere i alle aldre. Det er opskriften hos Søspejderne i Det Danske Spejderkorps (DDS), hvis fokus, modsat flere sejlklubbers, i høj grad ligger på tursejladsen. 

Det er noget, der er med til fastholde foreningens medlemmer. Også de ældste, der nyder at være en del af det stærke fællesskab, der opstår i arbejdet med at vedligeholde og sejle foreningens både, der dækker alt fra Optimistjoller til 30-fods kølbåde. 

Tager på ture sammen 

I alt er omkring 24 søspejdergrupper placeret rundt omkring i landet. Alle har de det samme fokus; fællesskabet, samarbejdet omkring spejderidéen, godt sømandsskab og tursejlads er i højsædet: 

- Søspejder handler om at skabe sig et tilhørsforhold til sine medsøspejdere. Man tager på ture sammen, og sejler sammen én gang om ugen, forklarer Bertram Silver fra Søspejderne til minbaad.dk.

Karriererstarten som søspejder ligner dog til forveksling en start i enhver anden ungdomsafdeling under den lokale sejlklub. Som otteårig hopper den nye søspejder typisk i Optimistjollen, som man gør det på havne over hele landet.

Når sejleren i ungdomsafdelingen nogle år senere springer ombord på de hurtige 29'ere, Zoom8- eller Europajoller, er programmet dog anderledes i søspejderforeningen. Her er kap-jollerne skiftet ud med tungere kølbåde, der skal skabe grobund for en forhåbentlig lang karriere som tursejler.

Aktiviteter over vinteren

Med turjollerne og kølbåde i foreningen er det ligeledes oplagt at bruge vinterperioden til at vedligeholde bådene. Noget, der hører med til ethvert tursejlerliv, og som derfor også er en naturlig del af det at være søspejder. 

De oplagte vinteraktiviteter er samtidig med til at forebygge medlemstab i de kolde måneder, hvor det for både søspejdere og de øvrige ungdomsafdelinger i sejlklubberne er en stor udfordring at komme på vandet. 

Hop herunder ombord på en sejlads med søspejderne:

 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader