Gå til hoved-indhold
Det tyder ifølge minbaad.dks meget pålidelige kilder på, at der har været systematisk fejl i mange års regnskaber. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Det tyder ifølge minbaad.dks meget pålidelige kilder på, at der har været systematisk fejl i mange års regnskaber. Foto: Troels Lykke

Flere års hemmelig regnskabsbalance i Sailing Aarhus

KOMMENTAR: Den hidtidige succes-organisation for seks sejlklubber i smilets by har, mod forventning, nu negativ egenkapital, afsløret af klubbernes revision. Vi stiller nu åbne kritiske spørgsmål.

Af Troels Lykke |

Sejlklubberne i Aarhus er rystede, erfarer vi. 

Det er alvorligt. Derfor denne kommentar om den ellers succesfulde organisation, der har fået alverdens store arrangementer til byen, herunder VM for OL-klasserne i 2018. 

Men Sailing Aarhus har efter en ekstraordinær gennemgang af sit regnskab, afsløret af sejlklubbernes revision, konstateret, at der mod forventning var en betydelig negativ egenkapital med udgangen af 2016. Størrelsen af denne gæld er ukendt ved udgangen af 2017. 

Derfor stiller minbaad.dk disse spørgsmål, som vi i den kommende tid forventer at få svar på af Sailing Aarhus direktør Thomas Capitani og af formand for Sailing Aarhus, Mette Rostgaard Evald. 

Vi har været i kontakt med flere kilder i det århusianske sejlermiljø og læst referater fra sejlklubber i Aarhus. Tilliden til Sailing Aarhus' ledelse er på spil. 

- Kan Sailing Aarhus fortsætte driften med negativ egenkapital? Hvem vil dække dette underskud – hvilke regninger er ikke betalt?

Sejlklubberne er sendt hjem for at få de enkelte bestyrelser til at svare på, om de vil betale.

Hvis sejlklubberne vil dække underskuddet, hvor meget skal hver enkelt klub så betale? Tror nogen på, at man blot ”låner” Sailing Aarhus penge – tror bestyrelserne på at Sailing Aarhus vil være i stand til at tilbagebetale gælden til klubberne? 

- Hvorfor er der underskud i Sailing Aarhus, og hvorfor er de årlige underskud ikke blevet opdaget for mange år siden? 

Det tyder ifølge minbaad.dk´s meget pålidelige kilder på, at der har været systematiske fejl i mange års regnskaber. Sailing Aarhus-bestyrelsen kunne have grebet ind i tide - i stedet for at tømme den fælles pengekasse – hvis den havde vidst, at der var underskud? 

- Hvad skal der ske med Sailing Aarhus for at skabe økonomisk bæredygtighed i driften – er det muligt at øge indtægter og/eller reducere omkostninger - eller er projektet umuligt? 

- Hvem er ansvarlig for denne situation med mange års systematisk fejlagtige regnskaber afleveret til bestyrelsen  – hvem har overset faresignaler med manglende penge på kontoen og manglende balance i regnskaber? 

Man kan konstatere, at direktør Thomas Capitani ikke har afleveret retvisende regnskaber i mange år, og at han har skiftet ”bogføringsfirma” mange gange i denne periode. 

Alle bilag er forsvundet fra 2015 og tidligere, så revisionen har ikke kunnet løse deres opgave i fuldt omfang. 

- Er denne sag så belastende, at bestyrelsen og direktøren i fællesskab prøver at begrave den – og undlader at tage ansvar eller at drage konsekvenser? 

Sailing Aarhus har skadet forholdet til eksterne samarbejdspartnere: Kritik fra Dansk Sejlunion og Team Danmark. De har opsagt samarbejdsaftalen med Sailing Aarhus om administration af Kraftcenter Aarhus. 

Det er uklart, hvad Aarhus Kommune gør i forhold til VM 2018, hvor Saliing Aarhus fungerer som ”stråmand” for mange af ansættelserne i VM 2018-organisationen.

Vil Aarhus Kommune fortsat sende mange millioner igennem den organisation?

Fakta om sagen: 

·  Fra 2013 ophørte Saiilng Aarhus med at have ekstern revision. Foreningen har herefter kun haft intern revision (frivillige fra sejlsportsmiljøet). Direktøren Thomas Capitani fik efter 2012 ansvaret for at udarbejde de årlige regnskaber til bestyrelsen for Sailing Aarhus. 

·  De interne revisorers gennemgang af tidligeres års regnskaber afslørede en lang række systematiske fejl i tidligere års regnskaber.

Efter gennemgang af disse regnskaber er egenkapitalen i Sailing Aarhus korrigeret med -964.989 kr. Størrelsen af den negative egenkapital forventes at være ca. 500.000 med udgangen af 2016. 

·  Det er endnu uklart om underskuddet i Sailing Aarhus er vokset eller reduceret i løbet af 2017.  

Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus, har gjort utroligt meget for sejlads i Danmark og skaffet sponsorer og kæmpe stævner til byen, men nu arbejder man på at der skal bedre kræfter til at styre økonomien i organisationen. Foto: Troels Lykke

Motor
content-loader
content-loader
content-loader