Gå til hoved-indhold
Udstyr
Redningsflåderne er markant forbedret - og med vægte helt ned til 10 kg. og priser begyndende fra kr. 7995,- er de nu inden for rækkevidde af alle småbådsejere

Populære redningsflåder til småbåde

Redningsflåderne fylder og vejer markant mindre end tidligere - og idag er hverken vægt eller pris en showstopper for at højne sikkerheden ombord

Af Per Kreuz |

Mange småbådsfiskere har fået øjnene op for redningsflåden som et godt og sikkert hjælpemiddel ved havari eller brand ombord.

Udbryder der eks. brand ombord, søsættes redningsflåden hurtigt og effektivt

Palby Marine har med deres fulde program i redningsflåder fra 4-10 personer et produktsetup, der kan tilfredsstille de fleste småbåds-brugere.  

Særlig interessant er de mindre flåder, der ikke blot brillerer ved at være billigere, men flere leveres med længere serviceintervaller (3 år) og man holder derved den totale omkostning på et særdeles attraktivt niveau.  

Hvis du monterer flåden på et åbent dæk er det en god ide at tilkøbe en vandtæt container, der er skræddersyet til formålet og måske skal man også se på en rustfri holder udstyret på plads – tørt og sikkert.

Vægten på de forskellige modeller starter fra små 10 kg. og er godkendt i henhold til det anerkendte Solas og testmetode ISO 9650-1.

Et eksempel på en af de nyere og mindre redningsflåder er Waypoint Coastal redningsflåde med enkelt opdrifts ponton. Redningsflåden er af samme høje kvalitet som alle Waypoints modeller,og med en vægt på under 10 kg passer den fornemt til mindre både op til ca. 8 meter. Der kan være op til 4 voksne i flåden.

Den europæiske redningsflåde er efter sigende den eneste enkelt ponton-flåde med separat oppusteligt tag. Letvægtskonstruktionen betyder at den samlede vægt i taske blot er på 9,5 kg. Stoffet er PU coated nylon HT 6 laminat med næsten ubegrænset levetid.

En tidligere svaghed ved de mindre redningsflåder ved manglende stabilitet ved ombordstigning, dette er i denne model løst ved 2 stk. 75 ltr. vandballast-tanke

Et andet eksempel er Lalizas ISO redningsflåder som fås fra 4 til 12 personer og er med termisk isolerende gulv og designet til ekstreme forhold. ISO flåderne har 2 individuelle oppustelige pontoner af naturgummi med et fluorescerende orange automatisk oppusteligt tag med reflekterende tape, udkigsvindue, ventilationsvindue, vandopsamler og en oppustelig rampe for let ombordstigning i flåden. Redningsflåden er vakuumpakket for større beskyttelse og fås enten i kraftig og robust glasfiber container eller vandtæt taske. Pakkes flåden med en CR-medicin kiste, kan den anvendes til fiskefartøjer under 12 meter.

Der gives 12 års garanti, hvis de 3 års serviceinterval bliver overholdt - dog skal fiskefartøjer under 12 meter have flåden til service hvert 2. år. Funktionsdygtig -15˚C til +65˚C og maksimum monteringshøjde 6 meter fra havoverfladen.

Ikke uvæsentligt er Palby Marine, Certificeret Servicecenter for redningsflåder fra Plastimo, Lalizas og Waypoint og kan udover service, tilbyde reservedele og tilbehørsdele, der passer til de enkelte flåder.

Typisk koster et komplet service ca. 2.500,- og skal som regel udføres hvert 2. eller 3. år.  Under et service pustes din redningsflåde op og testes den for utætheder og servicecentret udskifter det indhold i flåden der evt. skal skiftes. Det kan være batterier, nødblus, vand, søsygepiller og madrationer. Når de pakker den sammen igen, sker det under vacuum og med et filter der sikrer at din flåde er helt fugtfri, så den holder sig længere i sin taske eller container.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader