Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hvis uheldet er ude, kan en trådløs dødmandsknap forhindre en løbsk båd

Dødmandsknap med fuld bevægelighed

En trådløs dødmandsknap giver dig fuld bevægelighed og vil samtidigt forøge sikkerheden for dig og dine medpassagere.

Af Per Kreuz |

Det er ikke mange fiskere jeg kender der anvender den traditionelle dødmandsknap – hvilket også er helt forståeligt, da det i praksis ikke er muligt at bevæge sig rundt på dækket med ledningen snoet om håndleddet og skifter du mellem flere fiskepladser, er det jo ikke altid at man lige får sat dødmandskontakten rundt om håndleddet, når der sejles. 

Løsningen på dette problem hedder Autotether, som er en trådløs dødmandskontakt der giver dig tryghed og fuld bevægelighed på samme tid, da den ikke er afhængig af en direkte kontakt mellem dig og styrekonsollen. 

AUTOTETHER ™ sensor sender radiobølger til modtageren tilsluttet bådmotorens dødemandskontakt. Hvis et besætningsmedlem bærende en AUTOTETHER ™ sensor falder overbord, er signalet mellem sender og modtager brudt (radiobølger bevæger sig ikke gennem vand).

Hvis bådføreren falder overbord slukker motoren og der lyder en alarm. Dette forhindrer en løbsk båd og tillader bådføreren at komme ombord igen. Hvis en passager falder overbord, vil alarmen lyde og advare bådføreren. Radiosenderen virker også på afstand; sensorerne kan transmittere til modtageren op til en afstand på ca. 50 meter. Placer passagersensoren i en jolle, der slæbes, hvis den bryder fri, vil alarmen lyde.

Autotether monteres uden brug af værktøj på få minutter og den medfølgende klemme, der er kompatibel med de mest almindelige motormærker klikkes blot på, hvor din gamle dødmandskontakt sidder. Du udstyres så selv med en trådløs enhed, der kan gemmes i lommen. 

Skulle der opstå en situation, hvor du falder i vandet afbrydes signalet til dødmands-modtageren og motoren stopper med det samme, sammen med der gives en akustisk alarm – virkelig velegnet hvis der er flere ombord der skal varskos om din ufrivillige badetur.

Enheden drives af almindelige AAA-batterier med ca. 100 timers drifttid og er således helt uafhængig af en besværlig strøminstallation 

Vejledende udsalgspris er 3.395,00    

Motor
content-loader
content-loader
content-loader