Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dødmandsknappen bliver endnu vigtigere i de norske farvande. Foto: batliv.no.

Regeringen i Norge vil stramme søvejsreglerne - dødmandsknap skal gælde for åbne motorbåde

På en konference for fritidsbåde i Norge er der varslet om skærpede søvejsregler. Blandt andet skal reglerne omkring brug af dødmandsknap i de norske farvande strammes.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Det norske Sjøfartsdirektoratet har netop afholdt en konference for fritidsbåde, og her blev der varslet om, at de norske søvejsreglerne bliver skærpet. Blandt andet forlyder det, at brugen af dødmandsknap skal gælde for åbne motorbåde også. Det skriver batliv.no.

I åbningstalen på konferencen lød det fra statssektretær Daniel Bjarmann-Simonsen:

- Søvejsreglerne skal være lige så kendte som fjeldvejsreglerne. Kan I nævne første regel?, spurgte Bjarmann-Simonsen ud i salen, hvor der blev stille fra de 100 repræsentanter for bådfolket.

Antallet af ulykker skal være nul

Bjarmann-Simonsen står i spidsen for den norske regerings rapport om nye søvejsregler for fritidsbåde.

- Vi vil have antallet af fritidsbåde indblandet i dødsulykker sænket. Visionen er, at tallet skal være nul. Vi har for lidt kendskab til årsagerne for ulykkerne med fritidsbåde, så rapporten fra Statens Havarikommisjon for Transport vil give os bedre kendskab, siger Bjarmann-Simonsen i åbningstalen.

Han varsler om strengere kompetencekrav til føreren af højhastighedsbåde og påbud om brug af dødmandsknap i åbne motorbåde for at få antallet af ulykker ned.

Kilde: batliv.no

Motor
content-loader
content-loader
content-loader