Med afsæt i gældende lokalplan har Økonomiudvalget i Vejle Kommune takket nej til husbåde i lystbådehavnen.
- Det må vi naturligvis respektere, lyder det fra Peter Poulsen fra selskabet Zunshine Living i Randers.
Et firma, der har investeret ca. 4,5 millioner kroner i husbådsprojektet og haft en udstillingshusbåd liggende i havnen siden april måned.
Politikere måske ikke forlagt rigtige data
Han er lidt usikker på om politikerne i Vejle Kommune helt har forstået fakta omkring husbåde.
- Med henvisning til forskellige politikers udtalelser til pressen, er der dog bekymring for, om kommunen er blevet forelagt tilstrækkelige fakta. Bekymring for at lystbådehavnens cirka 600 bådpladser (hvoraf ca. 1/3 er tomme) går til husbåde er vist overdrevet, da der kun er tale om 15 husbåde – ja faktisk, så lyder lystbådehavnens ansøgning om en forsøgsordning på blot 5 husbåde, forklarer Peter Poulsen til minbaad.dk.
Priser er stærkt overdrevne
Om priserne for tilslutning af el, vand og kloak siger han.
- Yderligere er der vist gået en-fjer-fem høns i økonomien. Der er nævnt beløb fra kr. 800.000 til flere millioner for tilslutning af el, vand og kloak til husbådene, hvilket er en ret stor misforståelse. Sagen er at det typisk koster kr. 50.-60.000 for tilslutning pr. husbåd og at enhver udgift og vedligeholdelse afholdes af husbådsejeren. I forbindelse med tilslutningen betales der til forsyningsselskabet som ved en bolig på land, forklarer Peter Poulsen, der er tidligere Dufour-forhandler.
Husbåde bidrager massivt til drift af havn
Om lystbådehavnens udgifter, siger han.
- Lystbådehavnen har dermed ingen udgifter, men derimod ret massive indtægter ifm. husbådene i form af indskud, bådpladsleje samt fællesbidrag. Det er meget ærgerligt, idet området har perfekte forhold og husbådene kunne bidrage til et nyskabende og mangfoldigt miljø for byen, slutter Peter Poulsen.
Her ses husbåden i Vejle. En husbåd til cirka 2,3 mio. kroner. Foto: Troels Lykke
Se flere fotos af husbåden