Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Niende udgave af MarinaNews er nu at finde på havnene i Danmark.

MarinaNews fortæller om metode som kan begrænse tilsanding

Et nyt nummer af havneavisen MarinaNews er på gaden nu. Havneavisen fortæller blandt andet om en nyskabende metode, sandcapping, som kan være vejen til at begrænse tilsanding af sejlrender.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I denne udgave af MarinaNews kan man blandt andet læse om, hvordan man i Odense Fjord arbejder med en helt ny model til at genbruge sand fra oprensning af sejlrender. Metoden kaldes sandcapping og består i, at det oprensede sand spredes i et lag på havbunden, hvor man ønsker at få ålegræsset til at vende tilbage.

- Hovedparten af ålegræsset er nemlig forsvundet i landets fjorde, hvilket er en medvirkende årsag til, at strømmen transporterer langt større sandmængder rundt end tidligere, fortæller journalist Niels Brandt.

Slår sandcapping an i stor stil, kan det på sigt begrænse havnenes voksende udgifter til oprensning af sejlrender. 

Findes også online

Avisen er denne gang på 28 sider, og her kan man også læse, at der efter 10 år endelig er en afløser klar til havneadministrations-systemet Maks Marina, det hedder nu Map Marina.

Avisen udgives af lystsejlerportalen MarinaGuide fra Ebeltoft, der også står bag Facebook-gruppen MarinaNews og business-portalen havnefogeder.dk.

Printavisen kan også læses digitalt her.

Motor

Sydkoreanere vil bygge verdens største yacht på imponerende 750 fod

Over to fodboldbaner kan placeres på megayachten, der får casino og teatre til dens 52 gæster. Topfarten lyder på 25 knob, men holdes farten på 20 knob, kan yachten sejle 10.000 sømil.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken