Gå til hoved-indhold
Den danske Yamaha-importør Preben Hansen viser her den nye Yamaha V8 motor frem til motorbaadsnyt.dk, da vi testede både i TanumStrand i Sverige. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Den danske Yamaha-importør Preben Hansen viser her den nye Yamaha V8 motor frem til motorbaadsnyt.dk, da vi testede både i TanumStrand i Sverige. Foto: Troels Lykke

Yamaha nu med verdens største påhængsmotor med 425 hk

Yamaha V8, 5,6 liter og 425 hestekræfter. Sådan er verdens største påhængsmotor, der vejer 440 kilo. Motoren er en konkurrent til indenbordsmotorer til både over 30 fod.

Af Troels Lykke |

Endelig en påhængsmotor, der er tyverisikret.

Det er i hvert fald svært at stikke af med den to meter høje Yamaha V8-motor, der vejer 440 kilo.

Med 425 hestekræfter passer den til både over 30 fod.

- Påhængsmotorer er mere og mere efterspurgte, de fylder mindre ude agter på båden og støjer mindre, derfor ser vi nu at flere forsøger sig med så store påhængsmotorer til både over 30 båd, forklarer den danske importør Preben Hansen fra Yamaha i Odense til motorbaadsnyt.dk.

Og om at bakke med den nye Yamaha V8er, siger han.

- Ud over rå power frem, har den 300 procent mere bakeffekt, end den mindre F350-motor. Den store bakeffekt har stor indflydelse på sikre havnemanøvre.

Service i vandet

Og det er ikke besværligt at få lavet service af motoren.

- Man kan lave fuld service med motoren i vandet. Inklusiv olieskift med gearbenet i vandet. Og den nye motor er mindst 50 procent billigere i service, end en tilsvarende indenbordsmotor, siger Preben Hansen.

Vi så den nye påhængsmotor i september i Tanumstrand, hvor vi testede en del både. Den nye motors pris er endnu ikke offentliggjort.

Standard leveres den med hydraulisk og integreret styring. Motoren kommer på markedet i foråret 2019.

Den gigantiske motor tilsluttes blot med et 10 millimeter kabel.

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/iT04MMMhzf4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
Motor
content-loader
content-loader
content-loader