Gå til hoved-indhold
Motorer
Verdens første V12 Verado påhængsmotor med 600 hk er baseret på en V12 motorblok med 4 overliggende knastaksler. PR-foto

Mercurys V12 Verado 600hk - verdens største serieproducerede påhængsmotor

Mercury tilbyder nu den hidtil kraftigste og mest effektive serieproducerede påhængsmotor. Mercury Verado V12 er spækket med adskillige nye funktioner og kan bruges til et utal af formål.

Af Troels Lykke |

- Efterhånden som bådene bliver større og større, vokser forbrugernes forventninger til motorens ydelse. Dermed stiger efterspørgslen efter bedre og mere effektive motorer med flere hestekræfter. Med V12 Verado har Mercury løst udfordringen, forklarer Chris Drees, øverste direktør for Mercury Marine til bådpressen. 

Med ny teknologi og virksomhedens kompetencer indenfor udvikling af motorer er det lykkes at udvikle en ny og endnu bedre motor til sejlerne:

- V12 Verado byder på uovertruffen frihed, luksus og kraft til at udleve dine drømme på vandet. Det er en bemærkelsesværdig motor, der vil ændre fremtidens sejloplevelser, fortsætter Chris Drees.

Kom længere væk

Med sine mange hestekræfter gøres sejladsen endnu lettere for sejleren:

V12 Verado-påhængsmotoren har alt det, lystsejlere ønsker og mere til, takket være sine mange hestekræfter. Motoren gør din båd endnu nemmere at sejle ved havnemanøvrer, og helt generelt er den ekstrem let at håndtere ved alle hastigheder, fastslår Chris Drees.

- Den er utroligt brændstofbesparende, så du kan komme længere væk og blive der i længere tid. Den kører jævnt og støjsvagt, så man sagtens kan tale sammen, mens motoren kører. Den er holdbar, driftssikker og let at vedligeholde, og der er p.t. intet andet produkt på markedet, som kan sammenlignes med en V12 Verado, påstår direktøren.

1,5 mia. dollars

V12 Verado-påhængsmotoren er udviklet som et resultat af Mercurys ønske om løbende at investere i forskning, udvikling og udvidelse af produktionen. Siden 2008 har det betydet investeringer på over 1,5 milliard amerikanske dollar, svarende til lidt over 10 milliarder danske kroner:

- Vi har foretaget meget store investeringer og brugt mange år og kræfter på blive bedre til at konvertere kreative ideer til praktiske, funktionelle og driftssikre løsninger, påpeger Tim Reid, vicedirektør for Mercury Marines udviklings- og teknikafdeling, og fortsætter:

- Arbejdet har gjort det muligt for os at forudse og reagere på forandringer i markedet. Vi har lyttet nøje til lystsejlernes behov og ønsker, og vi har skabt produkter med nye egenskaber, der vil overgå forbrugernes højeste forventninger.

Fakta om Mercury Verado V12

  • Verdens første V12 Verado påhængsmotor med 600 hk er baseret på en V12 motorblok med fire overliggende knastaksler. Det er en sugemotor med elektronisk benzinindsprøjtning og stor slagvolumen, som genererer et imponerende drejningsmoment, der hurtigt får tunge både op at plane.
  • Branchens første fuldautomatiske gearkasse med to gear. Derved optimeres motorens omdrejningstal i forhold til belastningen, og du får både ekstremt hurtig acceleration og maksimal effektivitet ved cruisinghastighed.
  • Branchens første styrbare gearkasse drejer individuelt af motoren præcis som en såkaldt POD, mens resten af motoren sidder pladsbesparende fikseret på agterspejlet. Det giver både plads til flere motorer på båden, og med en 45 graders styrevinkel sikres smidig og let manøvrering. De modroterende duo-propellere sørger for maksimalt greb i vandet og løft til båden.
  • Takket være adskillige nye Mercury-teknologier giver Mercury V12 Verado dig en god brændstoføkonomi og stor aktionsradius.
Motor
content-loader
content-loader
content-loader