Gå til hoved-indhold
Store både
Først 100 meter fra de farlige klippeskær lykkedes det besætningen at kaste anker under den 23. marts. Foto: YouTube

Viking Sky sejler igen: Ankommer til København fredag

Krydstogtskibet, der for halvanden uge side var i alvorlige problemer på Norskehavet, har atter kastet fortøjningerne. Tirsdag godkendte Norges søfartsdirektorat afsejlingen.

Af Sara Sulkjær |

Elleve dage efter, at det 228 meter lange krydstogtskib Viking Sky fik motorstop på samtlige fire motorer i et stormvejr nær Norges nordlige kyst, har skibet sat kursen mod rum sø.

Det skriver det norske søfartsdirektorat, der tirsdag var ombord på Viking Sky for at følge op på udbedringen af skaderne, i en pressemeddelelse.

Skader på anker 

Her kunne de udsendte se, hvordan ødelæggelserne på skibets vinduer, en redningsbåd samt ikke mindst ankeret, der blev passagernes redning nær kysten, var gennemgået og istandsat.

Dermed kunne Viking Sky onsdag sendes videre fra Kristianssund, hvor håndværkere siden ulykken har arbejdet på skibet.

- Dialogen med klasseselskab og rederi har været god gennem denne krævende proces, og efter dagens (tirsdagens, red.) gennemgang ombord på skibet ser vi ingen grund til, at klasseselskabet ikke kan godkende skibet til videre sejlads, fortæller Alf Tore Sørheim, afdelingsdirektør for operativt tilsyn i Sjøfartsdirektoratet. 

Uvist ankomsttid

En sejlads, der således bringer Viking Sky til København, hvilket ligeledes var en del af skibets oprindelige sejlplan.

Først fredag den 5. april kl. 10.00 forventes det, ifølge Marinetraffic, at skibet når til den danske hovedstad. I øjeblikket befinder fartøjet sig derfor fortsat ved Norges kyst, hvor det skyder en fart på omkring 18 knob.

Fra København skal krydstogtskibet atter sættes tilbage i den ordinære trafik.

Følg Viking Skys sejlads på Marinetraffic her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader