Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Trygfonden har fået lavet en tekst, der hedder 'Når jeg hænger her, kan jeg redde liv' og så et hjerte. Dermed håber fonden på at man ikke stjæler redningskransene. Foto: Trygfonden

50 redningskranse ved åen i Aarhus er forsvundet

Redningskranse forsvinder i stor stil i Aarhus, oplyser Østjyllands Brandvæsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Af Troels lykke |

I løbet af det seneste år er der forsvundet omkring 50 redningskranse ved åen i det centrale Aarhus og ud mod Aarhus Bugt, lyder det fra projektchef hos Østjyllands Brandvæsen, Lene Mossin.

- Det er ugentligt, at de forsvinder, og det er de samme steder, de forsvinder fra. Det er der, hvor der er caféer og udskænkning, og hvor der færdes mange mennesker, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Tiden går hurtigt i koldt vand

Lene Mossins teori er, at det er fulde mennesker, der i kådhed får redningskransene på afveje. 

- Jeg tror, man tager dem med som et trofæ eller smider dem på Strøget. Det er typisk på Strøget, vi finder dem igen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er TrygFonden, der udleverer redningskransene, og det ærgrer risikovurderingskonsulent Helen Witt Qvist fra TrygFonden Kystlivredning, at kransene forsvinder.

- Det er trist, hvis der opstår en ulykke med dødelig udgang, fordi det udstyr, der skal være der, ikke er det.

Motor

Motorbaadsnyt.dk er på plads i Messe C - kom forbi og drej lykkehjulet

Sejlerdanmark samles over to weekender på Boat Show, hvor Motorbaadsnyt.dk naturligvis også er på plads. Stop gerne op til en snak og deltag i vores konkurrence, når messen åbner i dag, fredag.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken