Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
I slutningen af maj var Mads Christensen ambassadør for den årligt tilbagevendende event 'Havnens Dag'. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Mads 'Blærerøv' Christensen: - Sejlerverdenen er ikke en lukket fest

Har man lysten og viljen, kan alle komme på vandet. Det påstår Mads Christensen i en klumme i Berlingske. Minbaad.dk bringer et uddrag af det velskrevede indlæg.

Af Sara Sulkjær |

Jeg ved af utallige erfaringer, at de fleste mennesker er nysgerrige efter det at sejle og har den generelle drift efter at komme ud på vandet i en eller anden form, men at drømmen ofte strander, inden den omsættes til handling, netop fordi der hersker en gennemsyrende fornemmelse af, at det er »dem og os«. 

Enten er man sejler, eller også er man det ikke. Enten er man, som jeg selv, vokset op med det ene ben i suppen, eller også er man bare en ubehjælpsom landkrabbe, og vandet er således lukket land. 

Jeg er her for at fortælle dig, at den opfattelse er forkert.

- Det er ikke farligt

Alle kan sejle, hvis de vil!

Sejlerverdenen er ikke en lukket fest for de indviede. Alle er velkomne. Havnene er, må man forstå, små forretninger, og selvfølgelig vil de gerne have nye kunder ind i butikken. 

Der er med garanti en kajakklub, en roklub, en sejlerskole eller en SUP (Stand Up Padlesurf)-afdeling nær dig, som vil glæde sig til at invitere dig indenfor. Og jeg lover dig, at alle kan komme på vandet! Unge og gamle, tykke og tynde, røde og blå. 

Havnene er fulde af glade sejlere, der intet bedre ved i verden end at give deres viden og begejstring videre til nysgerrige landkrabber med lyst på vand.

Du bliver våd, ja det kan jeg næsten garantere dig, men der er ikke farligt, og gevinsten i form af glæde og fryd vil overskygge det kolde gys eller frygten for at blive bidt i røven af en krabbe.

Læs hele klummen hos Berlingske her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader