Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlerne forulykkede på Flensborg Fjord. Foto: YouTube

Tragisk drukneulykke på Flensborg Fjord - danske frivillige deltog i eftersøgningen

En 56-årig mand omkom onsdag på hospitalet, mens en 53-årig sejler formodes druknet efter en sejltur tirsdag. Desuden var en tredje person ombord, der slipper fra ulykken med livet i behold. I samarbejde med de tyske myndigheder søgte Marinehjemmeværnet efter de savnede.

 

Af Sara Sulkjær |

Solen står højt på en skyfri himmel, og temperaturerne bevæger sig med hastige skridt opad. Det samme gælder dog ikke havtemperaturerne, der fortsat befinder sig i den nedre ende af skalaen.

Det fik tragiske følger for tre tyske sejlere, der tirsdag var på sejltur i deres jolle på Flensborg Fjord.

Sejler blev genoplivet

Af endnu uvisse årsager endte trioen i det kolde fjordvand, hvorefter en større søgning efter de savnede blev søsat. 

Her lykkedes det de lokale redningsmyndigheder og danske frivillige fra Marinehjemmeværnet at finde frem til to personer, hvoraf den ene måtte genoplives.

Selvom de forulykkede hurtigt modtog hjælp, stod den ene, en 56-årig mands, liv ikke til at redde. Onsdag formiddag omkom han på det lokale hospital i Flensborg.

Opgiver at finde 53-årig mand

- Det var koldt, der blæste en frisk sydøstlig vind på 8 – 10 meter i sekundet, og vi havde god sigt, fortæller fartøjsfører Jesper Jonø til Marinehjemmeværnet om eftersøgningen.

Alligevel lykkedes det ikke at finde frem til den sidste savnede, en 53-årig mand, der nu formodes druknet.

Ved middagstid onsdag valgte de tyske myndigheder derfor at afbryde aktionen. Det oplyser JydskeVestkysten på deres hjemmeside.

Kilder: Hjemmeværnet og JydskeVestkysten

Motor
content-loader
content-loader
content-loader