Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Tuco Marine skal levere ProZero-båd til Hamburgs politi

Den otte meter lange ProZero CC Interceptor er en kortere efterfølger til ProZero 12-meter Interceptor og lever op til de samme høje standarder. Tuco Marine skal nu levere den nye ProZero-båd til Hamburgs politi. Se video med bådens design.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Tuco Marine Group skal levere en ProZero otte meter Console Interceptor til Hamburg Police Special Forces.

- Gode operationelle egenskaber og ergonomi er nøglen til vedholdende og udmattende højhastighedsoperationer på vandet, og ProZero otte meter Center Console er designet til at give netop det, fortæller Jonas Pedersen, CEO hos Tuco.

Pro-Zero skrogplatform

Med sit non-stepped, dybe V-bundskrog med de fine stævnlinjer, en flared bow, brede shines og enkelte sprayrails giver skroget en sikker og pålidelig platform for hurtige operationer og håndterer de mest ekstreme forhold på sikker vis.

Den otte meter lange Interceptor er bygget på den dokumenterede, pålidelige og ekstremt sødygtige ProZero-skrogplatform.

- Interceproten er ligesom sine ProZero-søstre konstrueret af lette kompositmaterialer, mere specifikt carbonfiber-kompositter, der betyder uovertruffen styrke-til-vægt-forhold, fortæller Jonas Pedersen og fortsætter:

- Anvendelsen af stærke og lette materialer giver en lav totalvægt, hvilket medfører høj ydelse, fremragende brændstofeffektivitet og øget operationel rækkevidde. Derudover er kompositmaterialerne praktisk talt vedligeholdelsesfrie, fortæller han.

Fra kyst til åbent hav

Takket være den lave vægt og ProZero-skrogdesignet er ProZero-bådene i stand til at nå hastigheder på over 40 knob i fuld last.

Dette gælder også for den nye Interceptor, som er strategisk dimensioneret og omhyggeligt udstyret til boarding og patruljemissioner i såvel kystfarvande som på åbent hav.

Designprocessen har fokuseret ligeligt på både 'hårde' og 'bløde' elementer. Samtidig med bevarelse og optimering af den strukturelle stivhed, integritet, styrke og kompromisløs missionskapacitet er der blevet givet tilsvarende opmærksomhed til besætningens komfort og arbejdsmiljøet om bord.

Lettere fordeling

God ergonomi under høj hastighed og boardingoperationer er sikret med det omhyggeligt udformede layout og de stødabsorberende sæder, der gør det muligt for besætningen at sejle hurtigt og sikkert under alle vejrforhold.

Udstyr, sæder og konsoller er nøje placeret for at lette kordinering af arbejdet ombord og for at sikre state-of-the-art missions styring og brug af det mest avancerede elektroniske navigations- og kommunikationsudstyr.

Centerkonsol-dækslayout giver høj fleksibilitet og plads til varierende missioner. Layoutet er modulært og kan hurtigt omdannes gennem de i dørken indbyggede cargo rails til alternative missionsspecifikke layouts med flere eller færre siddepladser, våbenbeslag eller ekstra lastområder.

Stærkt samarbejde

- Vi er enormt begejstrede og stolte over, at Hamburg Police Special Forces har valgt vores ProZero otte meter CC Interceptor. Vi har arbejdet hårdt og målrettet med dette design, og kontrakten er virkelig en anerkendelse af teknologien og de produkter, vi har udviklet og raffineret i årevis, fortæller Jonas Pedersen, CEO hos Tuco Marine.

- Vi håber, at denne nye båd kan bidrage til at bringe Hamburg-politiets udstyr til et endnu højere niveau, der støtter byens sikkerhed og borgere på den allerbedste måde. Vi glæder os til et stærkt samarbejde ikke kun nu, men også i fremtiden, afslutter han.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader