Gå til hoved-indhold
Cockpitlayoutet i arbejdsbådene er indrettet til at maksimere brugen af state-of-the-art operationsstyring og situationsbevidste elektroniske hjælpemidler. Foto: Tuco MarineStore både
Cockpitlayoutet i arbejdsbådene er indrettet til at maksimere brugen af state-of-the-art operationsstyring og situationsbevidste elektroniske hjælpemidler. Foto: Tuco Marine

15 meter arbejdsbåd fra Tuco Marine vinder prestigefyldt pris

Tuco Marines engagement i akvakultursektoren har betalt sig. Det blev tydeligt, da ProZero-fartøjet i den specielle højtryksrensningsversion forleden modtog "Best Inshore Aquaculture Boat 2018 Award".

Af Sara Sulkjær |

"En meget omhyggeligt gennemtænkt og velplanlagt båd, der har til formål at opnå særdeles høj effektivitet. Et usædvanligt stærkt optimeret design, der har været meget godt udført af en meget travl bygherre".

Således beskriver International Work Boat World Magazine, der uddeler den prestigefyldte pris, den 15 meter lange arbejdsbåd fra Tuco Marine.

Lav vægt 

Prozero HPC-båden på 15 meter er bygget af kompositmaterialer, der reducerer karossens strukturvægt og sikrer lav vedligeholdelse og overlegen holdbarhed.

Takket være den lave vægt og de to indbyggede dieselmotorer, der er forbundet med det karakteristiske Volvo Penta IPS-fremdrivningssystem med fremadvendte, roterende propeller, kan fartøjet operere med mere end 33 knob.

Foreningen med lav vægt og effektiv fremdrift resulterer i fin styring og håndtering, en bedre brændstofeffektivitet og en begrænset miljøpåvirkning.

- Vi er meget glade for at modtage denne prestigefyldte pris. For os viser dette, at vores engagement i at opfylde alle behov og krav i en højt specialiseret og kræsen industri som akvakultur virkelig betaler sig, når det kommer til anerkendelse fra arbejdsbådeindustriens interessenter, understreger Jonas Pedersen, adm. direktør for Tuco Marine, i en pressemeddelelse.

Interviews og test driver udviklingen 

Vinderbåden blev solgt til AKVA Marine Services fra Norge i samarbejde med Tuco Marines lokale partner på akvakulturmarkedet.

Efter vellykkede havforsøg af Kjetil Nygaard fra ProZero Norway sammen med medejer og projektleder Jakob Frost fra Tuco Marine kunne båden overleveres til virksomheden. 

- Vi ville ikke have været i stand til at udvikle ProZero-linjen af fartøjer uden brugerinterviews og tests, der blev udført med branchens interessenter. Dette har drevet vores løbende forbedrings- og udviklingsproces til det resultat, som repræsenteres af prisen, forklarer Jonas Pedersen.

Blandt andet har skrogstrukturen til denne særlige ProZero-model særlige vedhæng og forstærkninger, der gør den ideel til drift af akvakulturbrug. 

Generelt er ProZero-bådene tilgængelige i flere versioner, som alle er omhyggeligt skræddersyet til at tilpasse særlige brugskrav. 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader