Gå til hoved-indhold
Småbåde
Jonas Pedersen, den administrerende direktør, er glad for samarbejdet.

Tuco Marine har vundet udbud med et 15 meter langt ProZero fartøj til Nord universitet i Norge

Tuco Marine i Faaborg har solgt et 15 meter langt ProZero-fartøj til Nord universitet i Norge. Det nye fartøj markerer ifølge universitetet, en vigtig milepæl for universitets indsats med at udvide og styrke forskningskapaciteten inden for den maritime sektor.

Af Anna Brinch |

Universitetet i Norge udtrykker stor begejstring for det nye fartøj og fremhæver de mange fordele, det vil bringe til deres forskning og akademiske virksomhed.

Det 15 meter lange ProZero-arbejdsfartøj vil give forskere og studerende bedre muligheder for at udvide og forbedre deres studier. Det forventes at bidrage med teknologisk fremgang og give studerende og forskere endnu bedre mulighed for at foretage undervisning og forskning af høj kvalitet, lyder det i en pressemeddelelse fra Tuco Marine.

Købet af denne 15m ProZero arbejdsbåd er en del af Nord universitets satsning på den maritime sektor. Sammen med den igangværende bygning af "Blåt byggeri" på campus i Bodø, der vil huse Fakultet for biovidenskab og akvakultur fra efteråret 2024, og den nylige dåb af kystforskningsfartøjet "Prinsesse Ingrid Alexandra" (PIA) i april 2023, udgør dette nye fartøj et betydeligt bidrag til Nord universitets maritime aktiviteter.

Styrker forskningsindsatsen 

Ifølge skipper Morten Krogstad er det nye 15 meter lange ProZero-fartøj en klar forbedring, der supplerer den eksisterende flåde. Han understreger, at Nord universitets campus i Bodø nu er det ideelle sted at studere marine og fiskerifag.

Dekan Mette Sørensen bekræfter den positive udvikling på Fakultet for biovidenskab og akvakultur i de seneste år med stigning i både antallet af studerende og ansatte. Hun fremhæver, at den nye infrastruktur, herunder "Blåt byggeri", kystforskningsfartøjet og forskningsbåden fra ProZero, vil give studerende førsteklasses faciliteter. Denne forbedrede infrastruktur vil yderligere styrke forskningsindsatsen og tilbyde de studerende nye og spændende kurser.

ProZero 15m-fartøjet repræsenterer et velprøvet og avanceret design, der er designet med alsidighed og effektivitet for øje til de forskellige forskningsopgaver Det er konstrueret med brug af høj kvalitet kompositmaterialer, hvilket sikrer ho

ldbarhed og lang levetid ligesom det naturligvis leveres godkendt til Norske flagstatsregler. Fartøjet er robust udrustet, herunder med store fendere til docking og fortøjning. Interiøret og eksteriøret er tilpasset universitetets specifikke behov med udstyr som spil og kraner til håndtering af vand- og havbundsprøver, og layoutet er konfigureret for at sikre optimal et arbejdsflow, også med studerende om bord.

- Hos ProZero og Tuco Marine er vi glade for at Nord universitet i deres stræben efter høj teknologisk udvikling inden for den maritime sektor, har valgt ProZero som leverandør af deres nye arbejdsbåd. Med dette salg er det anden gang inden for de seneste år at et Norsk Universitet køber ProZero både til undervisningsbrug, siger Jonas Pedersen, administrerende direktør i ProZero International og Tuco Marine.

Universitets køb af den 15 meter ProZero repræsenterer et betydeligt skridt fremad for at fremme forskning og uddannelsesmuligheder for studerende og forskere ved universitet.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader