Gå til hoved-indhold
Småbåde
Robuste gelænder og veludformet stævnadgang er vigtige dele af dækkets layout, som også har et hævet agterdæk, der fungerer som en fuldbredde arbejdsplatform for besætningen. Foto: Tuco Marine

Tucos ProZero med indbygget dieselmotor og Z-drev leveres til persontransport til lakseopdræt

Den Norske lakseopdrætter Havkar Drift AS overtager ny ProZero Workboat fra Tuco i Faaborg. ProZero skroget sørger for komfortabel og sikker sejlads selv i voldsomme søer, hvor mange fartøjer skal må give op.

Af Troels lykke |

Den nye ProZero 8m Full Cabin er udstyret til, og bruges som, en hurtig og fleksibel arbejdsbåd til fiskeopdræt og persontransport i Norge.

Båden er nu overtaget af Havkar Drift AS efter succesfulde seatrials på ProZero værftet, Tuco Marine i Faaborg.

Båden er designet og optimeret til at fungere som en platform for persontransport, men operationerne vil også omfatte reparation og vedligeholdelse af udstyr og strukturer, samt andre services i opdrætsbranchen, fortæler Tuco til pressen.

Båden blev leveret til Havkar drift

Den rummelige fører- og opholdskabine har plads til hele besætningen. Og båden er udstyret med velorganiserede arbejdsdæk både for og agter.

Kabinen beskytter besætningen mod det omgivende miljø, forbedrer komforten, og giver ideelle arbejdsforhold for brugerne. Kraftfulde projektører for, og på agterdækket giver rigeligt lys, når besætningen ikke kan drage fordel af dagslys.

Den 8 meter lange ProZero leveres med indbygget dieselmotor og Z-drev. Og leveres med alle nødvendige certifikater til drift i henhold til Norske nationale regler.

ProZero skroget sørger for komfortabel og sikker sejlads selv i voldsomme søer, hvor mange fartøjer skal må give op.

Johannes Møgster, administrerende direktør for Havkar Drift AS, udtaler.

”Dette fartøj vil blive brugt på lokationer i Kinn- og Bremanger kommune i amtet Vestland, Norge. Disse lokationer er ejet af Austevoll Melaks, Langøylaks AS og Troland Lakseoppdrett AS og administreres af Havkar Drift AS. De er alle placeringer i relativt lang afstand fra landstationerne og er udsat for hårdt vejr. ProZero 8m full Cabin, har et lavt brændstofforbrug og høj hastighed og forbedrer dermed vores driftsomkostninger. Vi ser frem til at bruge denne båd i området med dets krævende vejr og barske havforhold, ”siger Johannes Møgster.

Ekstra udvendig styreplads

Den 8 meter lange ProZero Full Cabin leveres i fuld spec, inklusive dæksspil og ekstra udvendig styreplads.

Robuste gelænder og veludformet stævnadgang er vigtige dele af dækkets layout, som også har et hævet agterdæk, der fungerer som en fuldbredde arbejdsplatform for besætningen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader