Gå til hoved-indhold
Store både
Her lempes den om bord i Marstal af de frivillige Bonavista-søfolk Line Bøge Wessel og Stefan Viid Jørgensen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Nationalmuseets skonnert Bonavista ført tilbage som sejlførende fragtskib

Harry Kjærulff Christensens 41 år gamle Yamaha blev Bonavistas første last siden 1972. Knallerten er til frilandsmuseets Orla Frøsnapper-tema.

Af Troels lykke |

I 1972 sluttede Bonavista et næsten 60-årigt forløb som fragtskib. Derefter sejlede den Marstal-byggede skonnert i små 30 år som passagerfartøj.

Nu er Nationalmuseets skonnert ført tilbage som sejlførende fragtskib, skriver Søsiden, Fyns Amts Avis.

Passende nok blev den nye Bonavistas første fragt taget om bord i hjemhavnen. Lastning fandt sted langs kaj i Marstal sidste weekend.

Se flere fotos fra fyens.dk

Nye tider, nye laster

Hvis noget ligger fjernt fra New Foundland-tidens laster af klipfisk, må det være en knallert til brug udstilling i forbindelse Frilandsmuseets Orla Frøsnapper-tema.

Men sådan en er Nationalmuseets afdeling i Lyngby nu blevet ejer af. Knallerten er købt i Marstal og er nu sø-fragtet til Bonavistas vinterhavn i Holbæk.

Frilandsmuseets nyerhvervelse fra Marstal er en skinnede flot Yamaha årgang 1978. Knallerten har tilhørt den 19-årige Harry Kjærulff Christensen fra Marstal. Han købte den brugt i Fredericia for tre år siden.

- Da Harry flyttede til Svendborg, ville han ikke have knallerten med af frygt for, hvad der kunne ske med den derovre. Derfor blev den stående her. Og i mellemtiden har han også fået kørekort til bil, fortæller Harrys mor, Helen Christensen, Marstal.

Kilde. Søsiden, Fyns Amts Avis

Motor
content-loader
content-loader
content-loader