Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Elegance og skønhed præger den fantastiske skonnert, der trak meget opmærksomhed på bådudstillingen i Palma. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lej klassiske Elena for 850.000 kroner for en uge med mandskab - plads op til 12 gæster

Vi har netop været på Palma International Boat Show på Mallorca, hvor vi mødte denne 55 meter lange skønhed, der normalt holder til i Monaco. Klassiske ELENA er en sejlerskonnert, bygget i 2009 fra Factoria Naval de Marin. ELENA er genskabt fra 1910-yachten af samme navn.

 

Af Troels Lykke |

Palma International Boat Show, hvor minbaad.dk nu er kommet flere år i træk, er der efterhånden mere og mere at se på, ikke kun de dyre både.

Og flydende bådudstillinger er i vækst, hvor Cannes Boat Show har førertrøjen på, men udstillingen i slutningen af april på Mallorca vokser også.

Der er mere end 250 udstillet både over 32.000 besøgende under de fire dage.

Her findes udstyr, mindre motorbåde, kæmpe motorbåde og, kæmpe sejlbåde til salg, mange af dem brugte, der sælges for kæmpe summer. Den lille udstilling er til at overskue, men den vokser stadig. Denne gang faldt vi over denne 55 meter skonnert, Elena. 

Vi talte med en ung kvinde fra Monaco, hvor båden fra 2009 holder til. Hun fortalte at den kunne chartres for 100.000 euro for en uge, plus der skal betales for et mandskab på 8 personer, hvilket kostede 15.000 kroner ekstra.

Havnepenge med i prisen

Men så ville havnepenge, mad, årgangsvine, tjenere og alt også være inkluderet i de lidt mere end 850.000 kroner for en uges sejlads. Du ville også kunne deltage i en kapsejlads, sagde hun med et smil. Hun kunne godt se på mig at jeg ikke havde råd, men hun var venlig og oplyse priser og betingelser.

Sejlyachten ELENA blev 'født til at sejle', som hendes forgænger var, næsten hundrede år tidligere. Denne klassiker vil give en spændende oplevelse for alle ivrige sejlere, der ønsker at deltage i en af Middelhavets eller Caribiens klassiske regattaer, lyder det i en salgstekst på Charterworld

Med sine ekspansive dæk, luksuriøse interiør og moderne faciliteter er ELENA også en fremragende charteryacht for dem, der bare ønsker at slappe af og nyde hendes rene elegance. Under dæk er hun udstyret med det nyeste navigations- og kommunikationsudstyr, underholdningssystemer og aircondition.

Superyachts: 10 mio. kroner for en uge

Se mere på y.co her kan du finde Elena, hvis du vil charter båden eller andre. Nogle af de 224 kæmpe både kan chartres for op mod 10 mio. kroner for en uge.

Elena fra 2009
Længde over alt (l.o.a.): 55,00 m 
Længde over dæk (l.o.d):41,60 m
Længde vandlinje (l.c.w.l.): 29,60 m
Bredde maks.:    8,14 m 
Dybgang         5,20 m 
Vægt       215 tons
Skroghastighed:   13,6 knob
Rækkevidde under strøm:
± 3.000 nm @ 10 knob
Sejlareal
Krydsstel 1.180 m2
sejl medvind: 1.800 m2
Hovedmasten er 42 m over vandlinjen
Gæster:
8 i 4 kahytter
Mandskab:
8 i 5 kahytter
Leje per uge: 115.000 euro
www.schoonerelena.com/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader