Gå til hoved-indhold
Trolling
- I skrivende stund er vi på lige omkring 81 både med over 200 fiskere. Vi håber at kunne undgå at få fuldt hus og dermed skuffe nogle, en situation vi havde i 2018, hvor vi havde en venteliste på 20 både, fortæller stævneleder Peter Dan Petersen.
Trolling

For 10. år holder Onsevig DM i Fladfisk - 170 trolling både fra hele landet er klar

Onsevig havn på Lolland er for 10 år vært for et af Danmarks største fiskestævner DM i Fladfisk.

Af Troels lykke |

Den lille Onsevig havn på NordvestLolland er for 10 år vært for et af Danmarks største fiskestævner DM i Fladfisk, et stævne der tiltrækker fiskere fra hele Danmark, fra Frederikshavn i Nord til Gedser i Syd, fra Dragør i øst til Esbjerg i vest, et fantastisk skue vil med ca. 170 trolling både vil løbe af stablen 7-8. September.

- Vi glæder os til en jubilæumsweekend fyldt med fiskeri og godt humør. For vi kan vist nok godt erklære, at DM i Fladfisk vel nok er en af Danmarks største, mest konkurrence præget og ikke mindst  hyggeligeste fiskestævne, fortæller stævneleder Peter Dan Petersen fra Onsevig.

50 både tilmeldt på 24 timer

Tilmeldingen til stævnet er nu åben, og selvom vi ikke troede, at det var muligt, så er tilmeldingerne strømmet ind i hurtigere tempo end forgangne år. Allerede efter de første 24 timer var de første 50 både tilmeldt og tilmeldingerne strømmer ind.

- I skrivende stund er vi på lige omkring 81 både med over 200 fiskere. Vi håber at kunne undgå at få fuldt hus og dermed skuffe nogle, en situation vi havde i 2018, hvor vi havde en venteliste på 20 både. Vi vil have lidt ekstra jubilæumsfejring på programmet, og weekenden d. 6.- 8. september 2019 vil være spækket med fiskeri, overraskelser, oplevelser på Onsevig Havn og ikke mindst gode præmier, fortæller Peter Dan Petersen.

10 år med DM i Fladfisk

Varme dage, kolde dage, blæst, våde dage og perfekte fiskedage i sensommerens solskin. DM i Fladfisk har budt på lidt af hvert. Fra idé og initiativ til afholdelse af det allerførste DM i Fladfisk i 2009, afholdes DM for 10. gang og er nu et velsmurt maskineri.

Stævneleder Peter Dan Petersen reflekterer over stævnets udvikling.

- Onsevig har altid været velbesøgt, for 50 år siden lå her et smukt badehotel, som københavnere elskede at være på i sommerhalvåret. Senere, og det er vi mange som husker, var der fest og glade dage på Onsevig Kro, sejlklubben har tidligere været vært for kapsejladser, men i 00'erne måtte vi tænkt nyt for at tiltrække mere liv til havnen.

Stævnets vedvarende popularitet og succes mener Peter Dan Petersen i høj grad skyldes lokalbefolkning og de passionerede fiskere;

- Onsevig Sejlklub, Onsevigs beboere og lokalbefolkningen har lagt et stort engagement og givet opbakning til DM i Fladfisk. Mange deltagere har rost de frivillige for deres imødekommenhed og hjælpsomhed. Og ja, det er vel lidt blevet en tradition, som vi alle ser frem til. Selvom det er en stor opgave, for det er det virkelig. Morgen holdet gør klar til morgenmad fra kl. 4.30, og det er altså det samme hold, som rydder op efter aftensmaden.

- Men vi glæder os alle til de helt særlige morgener, hvor solen er ved at stå op, og de forventningsfulde fiskere gør bådende klar. Dén stemning er fantastisk, og vi oplever det jo kun én gang om året, men heldigvis for 10. år i træk, forklarer stævnelederen. 

Kontakt:

Stævneleder, Peter Dan Petersen, Tlf. 51510561, Peterd.petersen@man-es.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader