Gå til hoved-indhold
Lystfiskeri
Lystfiskere fra ind- og udland finder hvert år vej til den bornholmske konkurrence. Foto: YouTube

Østersøens største laks skal fanges under Trolling Master Bornholm

Torsdag starter Nordeuropas største konkurrence for lystfiskere, hvor 420 deltagende motorbåde forsøger at hive den størst mulige laks ombord. Vinderen modtager 100.000 kroner.

Af Sara Sulkjær |

Når 420 både torsdag morgen forlader Tejn Havn på Bornholm, er stævnen kun rettet mod én ting: Laks. 

En fiskeart, der kan være vanskelig at få på krogen, men ikke desto mindre sætter rammerne for det populære Trolling Master Bornholm, der i år afholdes for 15. gang.

Store pengepræmier

Fire laks må den enkelte båd hver dag indveje i konkurrencen, hvis hovedpræmie lyder på ikke mindre end 100.000 danske kroner. 

Et imponerende beløb, der gives til den dygtige fisker, der formår at hive den største laks målt i kilo urenset fisk ombord i løbet af de fire dage, som turneringen løber over.

Også den næst- og tredjestørste laks præmieres med en check på henholdsvis 50.000 og 22.000 kroner. Tilsmiler heldet deltageren, kan den samme fisker sågar løbe med flere af priserne:

- For tydelighedens skyld så skal det understreges, at det i denne konkurrence kan lade sig gøre at vinde flere præmier – teoretisk dem alle tre ved at lande de tre største laks, forklarer arrangørerne fra TV 2 Bornholm i bestemmelserne.

Også båden, der over hele konkurrenceperioden formår at gøre de bedste fangster, kan se frem til at modtage et beløb på 40.000 kroner, ligesom der dagligt uddeles præmier til den bedste båd samt den største fangst.

Seks timers fiskeri

For at undgå trafikkaos og holde sikkerheden i top er de 420 deltagere inddelt i to felter, som hver dag starter fra havnen i Tejn. Herefter venter seks timers intens fiskeri på Østersøen, hvorefter fiskerne går i havn og får indvejet dagens fangster.

Oprindeligt skulle den første start været gået onsdag kl. 12.15, men med en blæsende vejrudsigt i vente er konkurrencen rykket et døgn frem, til torsdag.

Læs mere om Trolling Master Bornholm her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader