Gå til hoved-indhold
Test
Vindere i bedst for begyndere: Silverboats (Silver Tiger) Fotos: Hans Scherhaufer/Messe Berlin
Test
Bedst for fiskeri. Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin
Test
Bedst til familien. Marex 360 CC.
Test
Sjoveste båd Frauscher 1414 Demon Air.
Test
Bedste rejsebåd. Silent Yacht 55.
Test
Bedste båd for fremtiden. Candela Seven.
Test
Juryen ses her sammen med alle vinderne i Berlin.

Best of Boat Award 2019: 6 motorbåde-vindere annonceret i Berlin

6 vindere er fundet: Silver Tiger (bedst for begyndere), Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin (bedst til fiskeri), Marex 360 CC (bedst til familie), Frauscher 1414 (bedst for sjov ), Silent Yachts 55 (bedst til rejser) og candela Seven (bedst for fremtiden).

Af Troels lykke |

Motorbaadsnyt.dk er netop vendt hjem fra Berlin, hvor vi var værter med de 17 andre motorbådsjournalister i juryen Best of Boat Award

Vinderne blev nemlig fundet på BOOT & FUN BERLIN 2019. Juryen fra de 16 lande, herunder også USA, har i alt testet mere end 150 forskellige nye motorbåde modeller.

For os i juryen var det innovative det afgørende i valget af vindere. Før prisoverrækkelsen gjorde Stefan Gerhard, grundlæggeren af Bob Award, det klart:

"Hver af de 22 finalister er en vinder. Best of Boat Award hylder både, der virkelig repræsenterer en nyskabelse i deres kategori."

"Jeg er meget glad for at se anerkendte internationale bådværfter her på Best of Boat Award", sagde Daniel barkowski, projektleder i Boot & Fun Berlin. 

Vindere i Best of Boat Award 2019

Silver Tiger BRz & DC sejrede i kategorien begyndere.

Kerstin Zillmer, chefredaktør for onlinemagasinet “Floatmagazin” fra Berlin, præsenterede prisen for Christoffer Wallgren fra det finske skibsværft Silver Boats.

Han takkede med ordene:

“Det føles fantastisk at holde trofæet i hænderne. Det er en ære for os at være Tildelt med BOB Award – og en hyldest til god kvalitet af vores både.”

Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin - bedst til fiskeri

I den bedste til fiskerikategori overbeviste Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin juryen om at den var bedste. Catina burchardi fra Aquamarin Boote modtog trofæet, sammen med flere ledere fra Jeanneau i Frankrig

Hun sagde: "Prisen er særlig vigtig for os, Merry Fisher er en meget populær båd i Tyskland, ikke kun for fiskeri, men også for andre målgrupper som familier."

Marex 360 CC vandt som bedste familiebåd

Alfred Boer, bådtester for magasinerne "Nautique" fra Holland og "Varen" fra Belgien, præsenterede prisen i kategorien Best for Family til Espen Aalrud, chef for Marex Boats fra Norge, for Marex 360 CC modellen.   

"Præmien betyder meget for os", forklarede en smilende Espen Alrud.

"På den ene side er det en hyldest til vores team, til alle, der bidrog til design og konstruktion af båden, herunder Reese Marin i Danmark.  Min tak går også til vores kunder. De giver os gode forslag og ideer. Præmien er som et kvalitetsstempel, der siger: Du gjorde alting rigtigt. "

Frauscher 1414 Demon Air vandt i sjoveste kategori

Ifølge jurymedlem Arek Rejs fra det polske magasin "Wiatr", er et vigtigt kriterium for denne kategori, at en båd tilbyder tilstrækkelig plads til fælles aktiviteter med venner. Det er dog ikke den eneste grund til, at den innovative Frauscher 1414 Demon Air vandt.

Stefan Frauscher, leder af det østrigske værft, understregede:

"For os er denne pris en bekræftelse af hele holdets arbejde. Hos Frauscher arbejder 70 mennesker hårdt på at sikre, at denne succes opnås. Vores motto har altid været at ændre bådens verden lidt. Denne pris giver os ret i, at det lykkedes. "

Silent Yachts 55 - bedste rejsebåd

Den amerikanske journalist Zuzana Prochazka præsenterede prisen i kategorien Best for Travel for Franz Böse fra Silent Yachts til solpanelbåden Silent Yachts 55.

"Vi føler os særligt beæret over denne pris, fordi juryen fra hele verden er repræsenteret ved denne internationale pris. Vi er meget glade for, at Silent Yachts har fået denne international anerkendelse", takkede Franz Böse juryen.

Foilende motorbåd Candela fra Sverige fik fremtidens pris

Stefan Gerhard, grundlægger af Best of Boats Awards, tildelte som noget nyt en præmie i den nye kategori Best for Future-kategorien, som samler på innovative teknologier og nye koncepter med idéer om bæredygtighed.

Prisen gik til den foilende elektriske båd Candela Seven fra Sverige. Candelas CEO Gustav Hasselskog sagde:  

"Jeg grundlagde dette firma for fire og et halvt år siden fra bunden. Det er derfor virkelig en stor anerkendelse at modtage denne pris. Det betyder meget for mig og teamet. Vi har arbejdet hårdt for at nå så langt. at modtage prisen gør mig og mit hold så stolte."

Motor
content-loader
content-loader
content-loader