Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Lodsens Dag tog uventet drejning i Dragør: To sejlere reddet i land

De besøgende ved den årlige lods-dag fik en uventet oplevelse med i bagagen, da to sejlere kom i problemer på lavt vand lørdag aften ud for Dragør Fort. Lokale sejlere bragte de nødstedte i sikkerhed, mens en redningsbåd bjærgede båden.

Af Sara Sulkjær |

Den sidste lørdag i juli rykkede Danmarks Lodsmuseum traditionen tro ud i det fri på havnepladsen i Dragør, hvor områdets turister fra engagarede frivillige bjærge sig ny viden fra lodsernes verden.

Da solen gik i sengen, var det dog ikke blot de frivillige fra museet, der havde været i arbejdstøjet. Også lokale sejlere fik sammen med områdets frivillige reddere en vigtig opgave i hånden. 

Stressede sejlere

Kort før kl. 21.00 lørdag aften opdagede sejler Christoffer Søe således, hvordan en sejlbåd lå stille på lavt vand, mens en person stod i vandet ved siden af den ældre båd.

Det skriver DragørNyheder.dk.

- Den grundstødte sejlbåd viste sig at være to sejlere fra Greve Havn (Greve Marina, red.). De havde det begge fysisk ok, men var stressede over situationen. Vi spurgte om vi skulle hjælpe med at trække dem fri. Det prøvede vi, indtil træktovet knækkede, forklarer Søe til nyhedssitet.

Ventetid på redningsbåd

Lyngby Radio modtog herefter et opkald fra sejlerne, hvorefter de frivillige reddere fra Dansk Søredningsselskab København efter få timers ventetid stod klar til at trække båden i havn.

I mellemtiden var de nødstedte sejlere, hvoraf den ene, ifølge Søe, "frøs meget", blevet transporteret i havn. 

Se Christoffer Søes video fra redningsaktionen øverst i artiklen.

Kilde: DragørNyheder.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader