Gå til hoved-indhold
Store både
Store både

Vejret sætter stopper for bjærgningen af Helge Ingstad

Bjærgningsaktionen, der indtil videre har kostet en halv milliard norske kroner, trækker ud. Skibet ligger klar, men vejrudsigten blæser en mulig hævning mindst en uge frem i kalenderen.

Af Sara Sulkjær |

Selvom det nu er over tre måneder siden, at den norske fregat KNM Helge Ingstad kolliderede med et tankskib den 8. november, ligger det 133 meter lange skib fortsat på den norske havbund.

Og her bliver det liggende ugen ud til trods for, at det torsdag blev meldt ud, at bjærgningen ville starte samme dag.

Seks dage med roligt vejr

Mens militærskibet er klar til atter at blive løftet mod overfladen, driller vejret nemlig nu det norske Sjøforsvaret. Det skriver NRK.

Seks sammenhængende dage med vindstød på under ti sekundmeter og bølgehøjder, der ikke når over 0,5 meter, er nødvendig for at hæve skibet forsvarligt. Vejforhold, der ikke er på programmet i øjeblikket: 

- Der er ikke seks dage med roligt vejr i denne uge. Vinden vil være tæt på en mindre kuling, forklarer statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved i dag, mandag, til NRK.

Rapport klar til sommer

Mens skibet fortsat hviler på bunden, kæmper myndighederne på højtryk for at opklare de nærmere omstændigheder omkring den opsigtsvækkende ulykke, der indtil videre har kostet myndighederne en halv milliard norske kroner.

Efter under vanskelige omstændigheder at have skaffet sig adgang til det nødvendige elektroniske udstyr ombord, går det dog fremad på efterforskernes kontorer. 

Således håber politiet, at det i løbet af sommeren vil være muligt at offentliggøre, hvad der præcist ligger bag kollisionen. 

Se myndighederne forberede hævningen af Helge Ingstad i videoen øverst i artiklen.

Kilde: NRK

Motor
content-loader
content-loader
content-loader