Gå til hoved-indhold
Udstyr
Garmins ledelse havde grund til jubel, de vandt nemlig 2 ud af 7 Dame Award priser. PR-foto
Udstyr

Garmins Force elmotor og håndholdt GPSMAP 86i marine-GPS giver to DAME Award priser

Garmins Force elmotor og GPSMAP 86i håndholdt marine-GPS vinder to DAME Design Awards priser på METSTRADE, verdens største B2B-messe for marineudstyr. 59 produkter blev nomineret i Amsterdam og der var 7 vindere.

Af Troels lykke |

Garmin har vundet priser i to kategorier ved DAME Design Awards i 2019, en årlig konkurrence, der fejrer design og funktionalitet af marineudstyr.

Garmin Force elmotor og GPSMAP 86i håndholdt marine-GPS  med inReach® satellitkommunikation modtog DAME-priser i kategorierne for maskiner, fremdrift, mekaniske og elektriske systemer og fittings samt marineelektronik og marinerelaterede software på METSTRADE-showet i Amsterdam i november, fortæller Garmin til bådpressen.

59 nominerede - 7 vindere

Årets DAME-priser repræsenterede 118 deltagere fra 27 lande. En jury af branche- og designeksperter samt medierepræsentanter udvalgte 59 "nominerede" produkter blandt deltagerne, før de uddelte priser efter kategori.

”Det er en ære at vinde to af de syv DAME-kategorier, fordi priserne anerkender udstyr, der udmærker sig indenfor design, æstetik, funktionalitet og integration – kvaliteter og standarder, som vi er stolte af at leve op til med ethvert Garmin-produkt,” sagde Dan Bartel, Garmins Vice President of Global Consumer Sales.

"Uanset om det er i en ny produktkategori for os som elmotorer eller med en etableret produktserie som GPSMAP, forpligter vi os altid på at levere de mest innovative produkter, der kan bruges på vandet."

Force elmotor - 30 procent mere kraftfuld

Force er ifølge Garmin selv, 30 procent mere kraftfuld end de førende konkurrenter og giver lystfiskere mulighed for at bevæge sig hurtigere, sænke farten let, når de er nødt til at fiske langsomt og sørger for at man står bedre imod vind og strøm.

Force er også den mest ydedygtige elmotor, så lystfiskere kan regne med, at de kan være ude hele dagen. 

Motoren kører med enten 36V eller 24V, og når den kører med 24V, leverer Force en fremdrift, der kan sammenlignes med konkurrenternes 36V-motorer. 

En masse er indbygget

Force er den første elmotor, der har indbygget Garmin CHIRP traditionelt og Ultra High-Definition ClearVü og SideVü-scanningsekkolod.

Den kan integreres trådløst med Garmin-kortplottere, og takket være sin indbyggede kurssensor og GPS tilbyder Force en nøjagtig virtuel ankerfunktion, der hjælper lystfiskere med at låse deres båd på deres fiskested hurtigt og præcist.

Force kan også styres med den bekvemme trådløse fodpedal, der giver øjeblikkelig kontrol, eller med den inkluderede trådløse fjernbetjening, der har ankerlås, autopilotfunktionalitet og enkelt peg-og-sejl-bevægelsesstyring.

Siden lanceringen i sommer er Force elmotoren også blevet valgt som det bedste sejlsportstilbehør på ICAST-messen i 2019, og derefter udnævnt som den samlede ICAST Best of Show-vinder.

Force er tilgængelig nu og fås med et justerbart skaft på enten 50 eller 57 tommer til vejledende udsalgspriser på henholdsvis DKK 31.799 og DKK 33.499, det oplyser Stefan Kjeldahl Hemmingsen fra Garmins Customer Marketing til minbaad.dk.

Se mere om Force her på den Garmins danske hjemmeside

Garmin inReach satellitkommunikation tog også pris

GPSMAP 86-serien tilbyder Garmin inReach satellitkommunikation og tovejs besked- og sporingsteknologi3, så uanset hvor langt væk fra kysten turen går, er det let at holde kontakten.

Lige nu får minbaad.dk fx flere daglige beskeder, via inReach fra sejlere, der er på vej over Atlanterhavet i den såkaldte ARC-sejlads.

Ved hjælp af den verdensomspændende dækning af Iridium®-satellitnetværket giver GPSMAP 86i brugere mulighed for at kommunikere med ethvert mobiltelefonnummer, e-mailadresse eller en anden inReach-enhed, mens de bruger GPS til at spore og dele turen.

Hvis brugeren aktiverer LiveTrack, kan venner og familie på land følge med og se brugerens placering. I tilfælde af en nødsituation kan sejlere bruge GPSMAP 86i til at udløse en interaktiv SOS for at få hjælp fra et døgnbemandet globalt overvågningscenter.

GEOS, der er verdens førende inden for beredskabsløsninger og overvågning, vil alarmere beredskabspersonale og give opdateringer til brugerens nøglekontakter, samtidig med at de fortsætter med at give besked til brugeren, indtil situationen er løst.

Streame båddata i realtid

Med et 3-tommers farvedisplay, der kan læses i sollys, og et vandafvisende design, der kan flyde, kan GPSMAP 86-serien oprette forbindelse trådløst til Garmin-kortplottere og instrumenter om bord for at streame båddata i realtid.

De håndholdte marine-GPS’er kan endda fungere som en fjernbetjening til en Garmin-autopilot ombord eller udvalgte FUSION® marinestereoanlæg og -højttalere.

Trådløs enhed-til-enhed-forbindelse giver også brugere mulighed for eksternt at forbinde en af GPSMAP 86-seriens håndholdte enheder for at sende og modtage inReach-meddelelser på kortplotteren.

GPSMAP 86-serien af håndholdte marine-GPS’er blev lanceret på dette års Newport Boat Show, hvor den også blev kåret til det bedste nye elektroniske produkt. Serien er nu tilgængelig med vejledende udsalgspriser, der spænder fra DKK 3.299 til DKK 4.999.

Se mere om produktet her

Årets producent for femte år i træk

Garmin blev for nylig udnævnt til årets producent for femte år i træk af NMEA (National Marine Electronics Association). En pris, der bliver givet til det mest anerkendte marineelektronikfirma for at støtte produkter på området.

Garmins portefølje inkluderer nogle af branchens mest sofistikerede kortplottere og touchscreen multifunktionsskærme, ekkolodsteknologi, high-definition radar, autopiloter, søkort i høj opløsning, sejlads-instrumentering, audioudstyr, underholdning og andre produkter og tjenester, der er kendt for innovation, pålidelighed og brugervenlighed.

Andre Garmin marinevaremærker inkluderer FUSION Entertainment, Navionics – en  leverandør af navigationskort – og EmpirBus™.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader