Gå til hoved-indhold
Udstyr
Hvis du falder over bord er du godt stillet med en RescueME PLB3, der er en personlig nødsender. Foto: Brand Aid Creative Group, Inc.

Personlig nødsender Ocean Signal rescueME PLB3 tager hovedprisen på udstyrsmessen Mets

Verdens bedste nødsender. Ocean Signal rescueME PLB3 er en personlig nødsender, der udsender nødsignaler via satellit samt AIS. To produkter i ét. RescueME PLB3 beskrives som den bedste løsning til en hurtig redning i mand-overbord-situationer, mente Mets Trade-juryen.

Af Troels Lykke |

Bådbranchens svar på en Oscar blev i den her uge uddelt på Mets Trade i Amsterdam, hvor man på den professionelle messe, uddelte en såkaldt Dame Award til nødsenderen rescueME PLB3.

Den fungerer ved at kombinere flere niveauer af signalteknologi inden for et personlig nødsendere.

Man tilbyder den nyligt Cospas-Sarsat godkendte Ocean Signal rescueME PLB3 til  sejlere. Det er ifølge juryen på Mets en kraftfuld sikkerhedsløsning til hurtig redning i en mand over bord (MOB) nødsituation.

AIS også indover

PLB3 drager fordel af Cospas-Sarsat redningstjenesternes globale reaktionskapacitet, mens den også bruger AIS-teknologi til at angive en MOB-position til nærliggende fartøjer for øjeblikkelig hjælp.

Den er designet til installation i en redningsvest til semi-automatisk aktivering ved oppustning.

Ocean Signal har også introduceret Near Field Communications (NFC) i rescueME PLB3, hvilket frigør en ny måde for nødsender-ejere at overvåge deres nødsendere, gennemgå selvtestresultater, se GNSS-testplaceringer og overvåge nødsenderes ydeevne og vedligeholdelse. Det sker ved blot at holde en mobiltelefon over nødsenderens udpegede NFC-område, overføres de seneste oplysninger automatisk til Ocean Signal-mobilappen til visning.

RescueME PLB3 sender, når den er aktiveret, et AIS mand over bord signal, som vil blive opfanget af alle AIS udstyret fartøjer inden for VHF radio rækkevidde og plottet ind på en tilsluttet kortplotter eller ECDIS system. Se video i bunden af artikel.

Samtidig vil et 406 MHz nødsignal hurtigt og præcist videresende positionen til et verdensomspændende netværk af Cospas-Sarsat søge- og redningssatellitter for at advare eftersøgning og redning af en person i alvorlig og overhængende fare, hvilket udløser en international reaktion, der vil videresendes til den bedst egnede redningstjeneste for den overlevendes placering.

Den robuste og vandtætte rescueME PLB3 vejer kun 0,42 lbs (190 g) og måler 7,87 tommer / 20 cm (L) x 1,41 tommer / 3,6 cm (B) x 1,81 tommer / 3,0 cm (D). Den er MEOSAR-kompatibel og i stand til at fungere i 24 timer med en batterilevetid på fem år.

Kommer til Danmark til marts 23

Prisen på rescueME PLB3 ligger på 5.695 kroner. Den kommer til Danmark i marts 2023, oplyser Gordon Skinner fra ScanMarine i Kastrup. De henviser til nærmeste forhandler.

Forhandler: scanmarine.dk/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader