Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Marinehjemmeværnet, Flyvevåbnets redningshelikopter, Beredskabet fra Maribo, Gedser Redningsstation og Dansk Søredningsselskab blev​ alle sendt på eftersøgning i Guldborgsund. Arkivfoto: Troels Lykke

55-årig lystfisker druknet ved Guldborgsund trods stor redningsaktion

Marinehjemmeværnet fra Vordingborg ledte eftersøgningen til søs under eftersøgning ved Guldborgsund i dag. En lystfisker var savnet. Tirsdag 2. juni blev han fundet druknet.

Af Troels lykke |

Det er altid med håbet om at gøre en forskel for mennesker eller for havmiljøet, når Marinehjemmeværnet rykker ud med kort varsel. 

Trods alle de bedste intentioner og en hurtig udrykningstid fra Masnedø ved Vordingborg, nåede hverken Marinehjemmeværnet fra Vordingborg eller andre dele af redningsberedskabet at redde en savnet lystfiskers liv tirsdag, skriver Marinehjemmeværnet.

Kæmpe redningsaktion

Marinehjemmeværnet, Flyvevåbnets redningshelikopter, Beredskabet fra Maribo, Gedser Redningsstation og Dansk Søredningsselskab blev​ alle sendt på eftersøgning i Guldborgsund, da en lystfisker tirsdag eftermiddag blev meldt savnet i forbindelse med en fisketur ved Guldborgsundbroen.

Marinehjemmeværnet i Vordingborg blev alarmeret af Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) klokken 17.30, og en halv time senere var de første to frivillige gaster på vej sydpå i den hurtige gummibåd. De var fremme ved Guldborgsundbroen en god halv time senere. 

En besætning på yderligere seks mand afgik klokken 18.20 fra Masnedø med Marinehjemmeværnsfartøjet ARIES, og de gik også straks mod Guldborgsund. 

- Der var ingen grund til, at gummibåden skulle vente på os. Med så godt vejr som i dag, så er det bare med at få dem af sted i en helvedes fart, understreger fartøjsfører på ARIES, Jesper Schou.

55-årig lystfisker druknet

JRCC havde udpeget ARIES som ’On Scene Coordinator’. Det vil sige, at Jesper Schou og hans besætning har koordineret kommunikationen og udstukket søgeområder til de mange deltagende, sejlende ​enheder, mens de selv var på vej ned til søgeområdet.

- ARIES’ gummibåd, Gedser Redningsstations to både og Dansk Søredningsselskab søgte syd for Guldborgsundbroen, og beredskabet fra Maribo lå og søgte nord for broen, forklarer Jesper Schou.

Jesper Schou​ og hans besætning om bord på ARIES nåede aldrig selv ned til eftersøgningsområdet, før de modtog den triste besked om, at dykkere havde fundet den 55-årige fisker druknet, og at aktionen dermed var afblæst.

Læs mere om eftersøgningen hos TV2 Øst: www.tv2east.dk/guldborgsund/politiet-i-stor-redningsaktion-leder-efter-forsvundet-lystfisker

Kilde: Marinehjemmeværnet

Motor
content-loader
content-loader
content-loader