Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Arkivfoto: Troels Lykke

Massiv redningsaktion efter jolle kæntrede ved Stubbekøbing - civil båd kom til undsætning

Takket være redningsveste og et vakst, civilt lystfartøj, blev katastrofen i denne omgang afværget. Det bekræfter myndighederne, til Folketidende, ligesom de bekræfter, at en jolle var kæntret ud for Hårbølle Havn nær Stubbekøbing.

Af Anna Brinch |

Det var hverken brandvæsenet, ambulancen eller for den sags skyld Forsvaret, der samlede de kæntrede op, fortæller Folketidene i en artikel her

- En jolle med to personer var kæntret ud for Hårbølle havn, og de alarmerede 112 med en mobil fra vandet, siger indsatslederen.

Det samme bekræfter den vagthavende officer i Søværnskommandoens Nationale Maritime Overvågningscenter.

- En jolle kæntrer, og formår alligevel at ringe 112 fra vandet. Vi var i kontakt med dem hele tiden via mobiltelefonen. Så aktiverede vi vores redningshelikopter, brandvæsen, politi, Klintholm redningsstation, og så er det standardprocedure, at man kalder på nødfrekvens 116, udtaler Søværnskommandoens Nationale Maritime Overvågningscenter.

Vakse medborgere 

- I det her tilfælde blev der aktiveret et redningsfartøj og en lystbåd lige i nærheden med civile. Det var lystfartøjet, der samlede de to personer op først. Derfra overgik det til at handle om at få transporteret dem og jollen i havn, udtaler vagthavende officer i Søværnskommandoens Nationale Maritime Overvågningscenter.

Faktisk var hele fem instanser til stede, der inkluderede politi, brandvæsen, ambulance, søværn og lystfartøj.

Kilde: Folketidene 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader