Første sejltur endte fatalt for ny bådejer: Granada 24 strandet ved Tisvildeleje
Et forsøg på at gå i land i Tisvildeleje kiksede for Rudi Nielsen. Efter to døgn i den grundstødte båd gik den grønne sejler lørdag i land. - Vi blev tæsket rundt, mig og min kat, forklarer han til Minbaad.dk.
En flugt mod sydens sol tog torsdag en skarp drejning for 42-årige Rudi Nielsen. Den grønne sejler havde for første gang kastet fortøjningerne i Nykøbing Sjælland, da hans jomfrutur ved Tisvildeleje i bogstaveligste forstand stødte på grund.
- Jeg ville have sejlet til de varme lande for ikke at blive led og ked af det. Jeg har lige mistet min kæreste og magter ikke mere her, forklarer en tydeligt berørt bådejer til Minbaad.dk.
Blev tæsket rundt
Så langt kommer førtidspensionisten ikke.
Da han spotter molen ved Tisvildeleje, ser han i stedet sit snit til en velfortjent pause i havn. En fejl, han langt fra er den første til at begå:
- Hvis man ikke har et søkort, ser man, at der er en mole og tænker, at man kan lægge til. Det er sket før, forklarer den lokale Bavaria-sejler, Sebastian Lehn Schiøler.
Ti meter fra molen rammer kølen bunden, hvorefter Rudi Nielsen tilbringer de næste knap to døgn i den grundstødte sejlbåd.
- Vi blev tæsket rundt, mig og min kat. Det var ikke så sjovt, men til gengæld var det fedt, da vi sejlede, understreger skipperen, hvis langtursdrøm trods startvanskelighederne fortsat lever.
Fisker gik i vandet
En drøm, der meget vel kunne have fået kraftigere ben at gå på, hvis lokale sejlere i højere grad havde trukket arbejdshandskerne over håndleddet, mener Sebastian Lehn Schiøler:
- Nu havde jeg ikke selv tid, men jeg irriterer mig over, at andre ikke tog affære. Båden kunne let være reddet med en gummibåd og påhængsmotor, da den lå ved molen, påpeger han.
Selvom lystfisker Lars Olsson sprang i det vinterkolde hav, var det nemlig ikke nok til at hjælpe den nødstedte af grunden:
- Jeg prøver at hjælpe ham ved at vade ud og presse stævnen udad, mens en fyr trækker kontra i et reb. På den måde forsøger vi at dreje båden, forklarer Olsson til Minbaad.dk.
Men båden er for tung, vandet for dybt, og Olsson og makkeren må med våde waders overlade Granada 24’eren med ejer og kat til havets luner.
Vil bjærge fra stranden
To døgn senere er scenariet forværret. Ved 12-tiden lørdag traver vinden over i nordøst, pålandsvinden er en realitet, og båden trænger sig langsomt længere og længere op på strandbredden:
- Jeg håber, han har en forsikring, for jeg ved ikke, hvordan den nu skal komme fri. Det er umuligt for en almindelig kranvogn at komme ned på stranden, det skal være noget med larvefødder, understreger Sebastian Lehn Schiøler.
Netop forsikringen er et brændpunkt for den grundstødte ejer, der overfor Minbaad.dk bekræfter, at han håber at få båden bjærget fra strandkanten.