Gå til hoved-indhold
Havne
I Odense Kommune har man længe haft et ekstra øje på en noget ramponeret sejlbåd i Odense Havn og har givet ejeren af "Laura" flere påbud om at få styr på båden. Foto: Troels Lykke

Odense Kommune frygtede nyt bådvrag, der sank - derfor blev Laura fjernet

Før nytår lå utætte Laura få centimeter over vandoverfladen, og i de seneste 14 dage har Odense Kommune haft pumper til at tømme vand ud af båden i døgndrift. I går tog man konsekvensen og fjernede båden.

Af Troels lykke |

I går, onsdag fjernede et arbejdshold sejlbåden Laura fra Odense Havn.

Kommunen har længe holdt øje med båden, der har taget vand ind i flere måneder. Men trods to påbud fra kommunen har ejeren intet gjort. Det skriver fyens.dk (se video).

Før nytår lå den ganske få centimeter over vandoverfladen, og i de seneste 14 dage har Odense Kommune haft pumper til at tømme vand ud af båden i døgndrift. Nu tager man altså konsekvensen og fjerner båden.

Laura blev sejlet over på den anden side af havnen, hvor en kranvogn holdt klar. Den blev trukket efter en brummende motorbåd, ført af havnemester Jens Trier.

Kutter sank i juli - 350.000 kr. plus moms

Laura er den anden båd inden for kort tid, der bliver fjernet fra Odense Havn. Den 6. juli sank kutteren Vestkapp i havnen.

I første omgang måtte kommunen efterlyse ejeren, og da man endelig fandt ejeren, efterlevede denne ikke kommunens påbud om at hæve og fjerne kutteren. Derfor måtte kommunen tage sagen i egen hånd.

Opgaven med at fjerne kutteren strak sig over fem dage, hvor man bjærgede løsdele fra kutteren, hvorefter en pram med kran til sidst løftede den op i mindre dele.

Opgaven kostede i alt 350.000 kroner plus moms. En regning, der lander hos ejeren.

Kilde: Fyens.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader