Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der var meget at se på for lystfiskerne i Helsinki i starten af februar. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Yamaha udstillede også deres gamle modeller.
Kort Nyt
Kort Nyt

Vi var på Helsinki International Boat Show og så 500 mindre motorbåde

I alt var der 70.900 besøgende på Vene 20 Båt, Helsinki International Boat Show, hvilket var 8,7 procent flere end i 2019. Vi var på udstillingen for første gang og blev ikke skuffede. Der var nemlig 500 motorbåde, hvoraf de fleste var af de mindre typer.

Af Troels lykke |

Finland er landet med de 1000 søer. Og i dem sejler der mange motorbåde. Rigtig mange.

Og i år havde Vene 20 Båt, Helsinki International Boat Show, over 70.000 besøgende fra den 7. til 16. februar i år i hallen Messukeskus Helsinki.

Det var 8,7 procent flere i forhold til 2019, hvilket er den største stigning i 18 år for det finske show, fortæller Jarkko Pajusalo, direktør for den Finnish Marine Industries Federation Finnboat.

Var der to dage - blev ikke skuffet

Motorbaadsnyt.dk var på udstillingen de første to dage. Her mødte vi et hav af mindre motorbåde. Der produceres da også mange motorbåde i Finland, den finske maritime bådindustri havde derfor inviteret os til at se udstillingen.

Vi blev på ingen måde skuffet. Her var meget oplagte udstillere indenfor motorbåde, lystfiskeri, udstyr, men også dykker og paddle-udstyr. Men det var især de mange udstillingsmodeller, vi var kommet for at se, eksempelvis havde finske Buster tredive modeller med på udstillingen.

Samtidig havde finske Targa næsten alle deres modeller med.

Er man sejler, er udstillingen til gengæld ikke noget at rejse efter. Der var ganske få sejlbåde på udstillingen.

Flest motorbåds-sejlere på udstilling

En undersøgelse blandt 300 besøgende på udstillingen viste da også, at 46 procent af de besøgende sejlede motorbåd. Et tal, der sidste år var på 38.

Den næststørste gruppe var tursejlere på 23 procent, mens lystfiskerne udgjorde 18 procent. Samme procentdel udgjorde folk, der sejler i sejlbåde. 75 procent af de besøgende ejede en båd.

The Vene 21 Båt, Helsinki International Boat Show 2021, bliver næste år afholdt den 12. til 21. febuar 

www.venemessut.fi

Motor
content-loader
content-loader
content-loader