Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bådene der nu er leveret, er designet og optimeret til at fungere som platforme til byggeriets offshore koordinering og overførsel af personale på vandet. PR-foto

ProZero-arbejdsbåde fra Tuco Marine til konsortium bag ny Storstrømsbro

Konsortium bag den nye Storstrømsbro får leveret to ProZero-arbejdsbåde fra Tuco Marine i Faaborg.

Af Troels Lykke |

Tuco Marine i Faaborg har netop afleveret to nye ProZero-arbejdsbåde til Storstrøms Bridge Joint Venture, konsortiet bag byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Bådene skal anvendes til at understøtte det store danske infrastrukturbyggeri. Konsortiet har fået leveret en ProZero 8m fuld kabine og en ProZero P-Top Crew transferbåd fra Tuco.

- Vi er enormt glade for, at et så stort internationalt konsortium som SBJV I/S, der jo netop har hele verden som deres hjemmebane, vælger at købe arbejdsbåde til byggeriet hos os i Danmark, udtaler direktør i Tuco Marine Jonas Pedersen til pressen.

Den rette løsning

Direktøren fortæller videre:

- Dels er det jo en bekræftelse på, at vores fartøjer er den rigtige løsning til de professionelle brugere, og at vores fokus på at designe og bygge de bedste arbejdsbåde har været rigtigt. Men dels understøtter konsortiets valg jo også yderligere danske virksomheder som vores med omsætning og arbejdspladser, selv om det internationale konsortium kunne handle ind worldwide.

Bådene, der nu er leveret, er designet og optimeret til at fungere som platforme til byggeriets offshorekoordinering og overførsel af personale på vandet.

Skal være driftsikre

Valget af den danske leverandør er ikke tilfældet:

- Vi har valgt bådene fra Fåborg, da der er tale om driftssikre fartøjer med høj kvalitet, som er bygget til opgaver i de danske farvande. Koordinatorbåden bliver helt central, når vi skal styre slæbebådene, som skal sikre, at vores 1.500 tons store og 60 meter brede katamarankran får placeret broelementerne helt præcist.

- Og Crew Tender-båden skal sejle vores brobyggere sikkert frem og tilbage til opgaverne til søs. For begge fartøjer gælder det, at driftsstabilitet og sikkerhed står helt centralt i vores valg af leverandør, siger marinekoordinator hos SBJV, Jesper Kraft Andersen.

Velorganiseret arbejdsdæk

Foruden rummelige fører- og kontrolkabiner, der har plads til hele besætningen, er bådene udstyret med velorganiserede arbejdsdæk. Kabinen beskytter besætningen mod det omgivende miljø, forbedrer komforten og giver ideelle arbejdsforhold for brugerne.

Begge ProZero-fartøjerne er leveret med dobbelt påhængsmotorer for at sikre nem håndtering og fleksibilitet samt let vedligeholdelse.

Den 8 meter lange ProZero Full Cabin leveres desuden med forstærket fendersystem og komfortvarme. Robuste gelændere og veldesignet adkomster er vigtige dele af dæklayoutet, som også har et agterdæk, der fungerer som en fuldbredde arbejdsplatform for besætningen på begge fartøjstyper.

Lav vægt

Fartøjerne er bygget af robuste letvægtskompositter, hvilket reducerer bådenes vægt og derved muliggør både højere hastigheder og lavere brændstofforbrug med følgende mindre miljøpåvirkning.

Gode sejlegenskaber og god ergonomi er nøglen til lange og udmattende operationer på vandet, og bådene er designet til at levere netop det. 

Med sine non-stepped, variable deadrise V-bund og en underløben stævn og brede shines giver skroget en sikker og pålidelig platform til højhastighedssejlads, ligesom båden kan håndterer selv meget voldsomt vejr.

ProZero-både er tilgængelige i flere versioner, som alle er omhyggeligt skræddersyet til at passe til særlige brugerkrav. Cockpitlayoutet i arbejdsbådene er arrangeret for at maksimere brugen af avanceret driftsstyring og elektroniske hjælpemidler til sikker navigation

- ProZero-serien tilbyder brugerspecifik design. Disse både til SBJV I/S er et godt eksempel på dette - alt er designet og bygget i fuld overensstemmelse med kundens specifikke krav, siger Jonas Pedersen fra Tuco.

Vil overgå standarder

Tucos centrale ambition er at tilbyde ProZero-arbejdsbåde, der overgår de nuværende markedsstandarder med hensyn til både ydeevne, pålidelighed og service. Virksomheden stræber også efter at være markedsledere inden for levering af de letteste, mest holdbare og mest pålidelige arbejdsbåde.

- Det modulbaserede design gør det muligt for os at tilbyde kunderne en relativt kort leveringstid sammenlignet med markedsgennemsnittet, samtidig med at de får et produkt, der er skræddersyet til deres specifikke behov. Modulariteten gør det nemt at opretholde den meget høje standard for kvalitet og pålidelighed, vi stræber efter, understreger Jonas Pedersen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader