Gå til hoved-indhold
Småbåde
Sara Blædel, der har solgt 5 mio. bøger, har nu kastet sin interesse for motorsejlads, der skal foregå fra Hornbæk Lystbådehavn.
Småbåde
Det er præcis denne Aquador 25 HT, som Sara Blædel får leveret til april fra Siim Både i Them ved Silkeborg. Foto: Troels Lykke
Småbåde
Denne Flipper 650 St. fra Finland blev for lille til Sara, når hun sejler med veninderne. PR-foto
Småbåde
Der bliver masser af plads til forfatteren, der godt kan lide at man kan gå i lå under hard toppen. PR-foto

Krimiforfatter Sara Blædel er vild med motorsejlads - nu har hun købt en ny båd i Jylland

Sidste år startede Sara Blædel sejlads i en Flipper 650 St., efter hun, sønnen og veninderne tog duelighedsbevis. Nu har forfatteren købt en en finsk båd, nemlig en Aquador 25 HT med indenbordsmotor. Motorbaadsnyt.dk interviewer Blædel, der er vild med sejlads.

Af Troels Lykke |

En af Danmarks mest kendte forfattere, Sara Blædel, der har solgt 5 mio. bøger i 38 lande, er blevet vild med at sejle motorbåd, men hun er også skræmt til tider, når båden skal lægges til i havn i blæst.

Sidste år købte den 56-årige københavner en Flipper 650 St. med 1 x 150 hestekræfter bagpå.

En båd, som forfatteren har haft stor glæde af, når hun sejlede med veninder eller med hendes 23-årige søn, Adam, ud for Gilleleje Havn.

Vidste ikke hvordan det ville gå

Men Sara Blædel vidste slet ikke, hvordan det ville gå med at sejle.

- Det er sgu sjovt, siger hun og griner, da Motorbaadsnyt.dk taler med hende:

- Jeg vidste ikke, om det ville virke med det sejlads, og vi vidste ikke, om vi kunne finde ud af det. Som helt nye sejlere vidste vi heller ikke, hvad vi skulle købe af båd, eller om vi ville bruge den. Men Adam og jeg havde længe talt om at købe en motorbåd. Han bruger båden til at fiske fra med vennerne, forklarer hun til Motorbaadsnyt.dk.

En utrolig frihedsfornemmelse

Sara Blædel er ikke i tvivl om, hvorfor sejlads er blevet hendes nye hobby.

- Det er den ekstreme frihedsfornemmelse, som det er at komme på havet. Og jeg synes, det er yndigt at sejle stille og roligt, så man kan tale undervejs. Jeg ved slet ikke, hvor stærkt min Flipper 650 kan sejle, men der er smæk i den. Nu er den solgt, og det er helt vemodigt, forklarer Sara Blædel, der dog straks købte en ny motorbåd, en Aquador 25 Hard Top, købt hos Siim Både ved Silkeborg.

Sara Blædel har lært sig de fem vigtigste knob, som pælestik og dobbelt halvstik og andre. Hun har også taget speedbådskørekort, det samme har hendes venner og sønnen, så sejladsen blev mere tryg. Men der har været udfordringer også.

- I starten lå min Flipper 650 i Helsingør Havn, og når jeg kom ind i havnen, var der nogle ældre sejlere, der stod med armene over kors, når de skulle se, hvordan to tåbelige kvinder skulle sejle ind mellem pælene, og det var svært, når båden drev. Men der var heldigvis en utrolig sød fyr i Helsingør, som hjalp os og gav gode råd. Siden flyttede jeg båden til Gilleleje, der lå vi ved siden af nogle søde sejlbådsfolk, der var gode til at hjælpe, siger hun.

Købte en bovpropel i stedet for en dyr taske

Alligevel synes sejlerne fortsat, at det er svært at sejle i havn: 

- Så jeg købte en bovpropel til båden i stedet for en svinedyr taske, men så solgte jeg jo båden. Heldigvis har den nye Aquador 25 bovpropel. Det skal jo være sjovt at sejle, man skal ikke have ondt i maven, forklarer Sara Blædel, der også nåede at sejle til Hundested, hvor hun spiste hummer og så solen gå ned.

- Jeg kan virkelig anbefale at spise hummer i Hundested, siger hun og griner igen.

Den nye, finske Aquador 25 Hard Top, der leveres til april, har fået plads i Hornbæk, hvor Sara Blædel også har sit sommerhus.

Hun har fået en tre meter plads i bredden, så det bliver lettere at få den 2,56 meter brede båd ind til broen. Aquador 25 Hard Top er med 250 hk indenbordsmotor, en 4,5 Mercruiser, og der er derfor plads til en stor, teakbelagt badeplatform.

Cockpittet er lyst indrettet med stor siddegruppe agter med bord i midten, som kan omdannes til køjepladser eller sollounge. Og udsynet fra førersædet er frit, 360 grader rundt.

Ved ikke om det er min krimihjerne

I stævnen findes en lækker lys og eksklusiv kahyt med separat toiletrum og fine køjepladser.

- Jeg ved ikke, om det er min krimihjerne, men der er udgang fra forkøjen. Det gør mig tryg, hvis der skulle opstå en brand på båden. Men det er nu ikke, fordi jeg har tænkt mig at sove så meget i båden, jeg vil mere bruge båden som en daycruiser, siger krimiforfatteren.

Men Sara, hvorfor valgte du lige en Aquador 25 HT?

- Den er ikke så trang, og vi skal kunne være fem på båden. Når man sidder ved rattet, er man stadig tæt på gasterne, og så kan jeg godt lide, at den ikke er helt åben, men at man kan gå i læ. Jeg kan også godt li' båden, fordi den ikke er så voldsom. Jeg glæder mig virkelig til at sejle. Det er virkelig en god hobby, jeg har fået.

Motorbaadsnyt.dk følger op med Sara Blædels sejlads, hvor vi er inviteret med på en tur ud for Hornbæk, når hun er blevet fortrolig med den nye Aqudor 25 HT, som hun siger det.

Aquador 25 HT (hard top)
Længde: 7,64 m
Bredde: 2,56 m
Dybgang: 0,85 m
Vægt: 1900 kg + motor
Motor: Mercruiser 4,5 l
Motor: 250 hk
Drev: Bravo 3
Benzintank: 200 l
Type: Hardtopbåd
Last: 7 personer
Pris, kampagne: 949.900 kr.
Forhandler: www.siim.dk, Them

Motor
content-loader
content-loader
content-loader