Gå til hoved-indhold
Småbåde
Jakob Sørensen fra Risbjerg har succes med salg af Askeladden både. Fotos: Troels Lykke
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde

Askeladden C65 Cruiser: Solid kvalitet til familiesejlads

Cockpittet har plads til syv personer. En ny båd med 150 hk motor koster fra 585.000 kroner, men kvaliteten er også i orden på den 6,45 meter lange båd. Om læ kan et ægtepar overnatte en weekend i en anstændig størrelses kahyt. Med en 250 hk V8'er kan båden sejle 45 knob.

Af Troels Lykke |

Askeladden C65 er udviklet med fokus på en lav planningshastighed og dermed et lavt forbrug samtidigt med et tørt cockpit under sejlads, lover importør Jacob Sørensen, direktør og hovedaktionær i Risbjerg ved Silkeborg.

Med 150 hk bagpå sejler den norske båd 33 knob, mens farten med en 250 hk Verado V8'er PRO XSS fra Mercury stiger til 45 knob. 

- V8'eren har digitalt gearskift, så det fungerer gnidningsfrit, når man sætter motoren i gear, forklarer Jacob Sørensen til Motorbaadsnyt.dk, der er på besøg i Risbjergs store udstillingshal i Them.

Askeladden C65 er en daycruiser, der egner sig til tursejlads med familien, da man eksempelvis kan stå på vandski efter båden.

Hovedsæde i Bergen

Askeladden produceres i Europa, og hovedsædet ligger på Norges vestkyst i Bergen.

- Båden er ikke den billigste båd på markedet i sin størrelse, men man får meget for pengene med solide materialer som solide greb i rustfri stål og kunstteak, der fås i lys eller mørk farve, påpeger Jacob Sørensen.

Cockpittet, der er dybt, har en stor siddegruppe med plads til syv personer. Bordet i siddegruppen kan laves om til sol eller liggeplads, hvis man ønsker dette.

Smart er det desuden, at agterbænken kan vippes. Der er nem adgang til cockpittet fra badeplatformen – ikke noget med, at man skal over hækken på båden hver gang. 

Sejles med fuld kaleche på

Båden kan desuden leveres med en høj, lukket kaleche, som nemt kan stuves væk, når denne ikke er i brug. 

- Du kan faktisk sejle båden, når den har fuld kaleche, forklarer Jacob Sørensen.

Under dæk har båden eget toilet samt to køjepladser, ligesom den er udstyret med pantry med vask, blus og køleskab.

Det er langt fra alle både, man i øjeblikket kan få fat på. I Europa er der lange leveringstider på både, efter salget er steget voldsomt under corona-pandemien, men denne Askeladden C65 kan erhverves lige nu til  585.000 kroner med en 150 hk motor.

Askeladden C65
Længde: 6,45 m
Bredde: 2,46 m
Vægt: 1.606 inkl. motor
Dybgang: 0,40 m
Motor: Benzin
Motorfabrikant: Mercury
Produktionsland: Norge
CE-godkendt antal person: 7
Pris med 150 hk motor: 585.000 kr.
Forhandler: www.risbjerg.dk, Them

Motor
content-loader
content-loader
content-loader