Gå til hoved-indhold
Småbåde
Askeladden C70 kan sejle over 40 knob med en 250 hk motor, den er ikke kedelig, men ofte sejler folk ikke så stærkt, lyder det fra Risbjerg. Foto: Troels Lykke

Ny norsk Askeladden C70 luksus til daycruising - nu med stejlere stævn end sin forgænger

Afløseren for den populære C65er hedder C70. Vi så den luksuriøse daycruisere på Copenhagen Boat Show. C70 er let at håndtere i vandet og på trailer, men den er samtidig stor nok til, at den kan bruges til tursejlads og social sejlads med vennerne.

Af Troels Lykke |

Askeladden C70, der er norsk men produceret i Polen, kan bære 200 til 300 HK påhængsmotor, så der er garanti for høj fart på turen.

- Den kan sejle over 40 knob med en 250 hk motor, den er ikke kedelig, men ofte sejler folk ikke så stærkt. Vi har store forventninger til salg af båden og har allerede solgt flere og har også en hjemme nu i vores showroom. Askeladden er en båd i god kvalitet og de holder fint deres pris, selv efter 20 år, siger importør Jakob Sørensen til motorbaadsnyt.dk, da vi møder ham på Copenhagen Boat Show.

Nyt skrog - stævn er gjort stejlere

Askeladden C70 bygger videre på det helt nye skrog i Askeladdens serie af daycruisere, hvor bl.a. stævnen er gjort stejlere og fenderlisten kraftigere. Begge dele er typisk for Askeladden, da de nye løsninger på samme tid giver funktionelle og æstetiske fordele.

De nye tiltag er dog ikke sket på bekostning af den gamle models mange gennemarbejdede løsninger. Således er cockpittet fortsat indrettet på samme anvendelige måde, så der både er plads under sejlads og når man ligger for svaj, da ryglænet i både passagersæde og agtersofa kan forskydes. Cockpittet er dog samlet set blevet noget større, hvorfor båden også i det hele taget føles som en større båd.

Stor kabine og ny med trykvand

I kabinen på den nye C70 Cruiser er der dog også sket en række forandringer, så komforten er øget betragteligt. Således er højden i kahytten øget ligesom sengenes længde og bredde er blevet større, så der er god plads til to voksne.

Et andet stort fremskridt er, at der nu er trykvand og vask i forbindelse med det keramiske søtoilet i kahytten. Kabinen kan endda fås i en version, hvor der er et lukket toiletrum med håndvask. Det er en sjældenhed i denne størrelse motorbåd, forklarer Risbjerg.dk på deres hjemmeside.

Askeladden 70C
Længde   6,99 m
Bredde  2,46 m
Vægt  1.700 kg
Mercury 250 hk
Brændstofkapacitet 230 l.
Topfart over 40 knob med 250 hk
Lukket toiletrum
Pris 824.477 kr.
Flexiteak, køleskab, kaleche, fenderpakke og trykvand er med i prisen
Forhandler  www.risbjerg.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader