Gå til hoved-indhold
Tur
Unge og ældre udfordres på den flydende vandpark i Glyngøre. Foto: Destination Limfjorden

Limfjorden i børnehøjde: Tre sjove feriebesøg for hele familien

Feriecentre og lokale initiativer er garanti for flere timers sjov underholdning under feriesejladsen i Limfjorden. Arranger blandt andet en fangeleg på den oppustelige vandpark i Glyngøre.

Af Sara Sulkjær |

Med en krabbestang i den ene hånd, en spand i den anden og lokkemad i bukselommen marcherer de langs broen. Sejlerbørnene. Iklædt skrigorange redningsveste begiver de små skabninger sig på jagt. En jagt, der endnu engang har sit mål på havnens bund.  

Krabbefiskeri har fået kultstatus på landets lystbådehavne. Den simple aktivitet kan i timevis holde børnene beskæftigede – men selvom den elskede havneaktivitet står højt på de fleste sejlerbørns ønskelister, kan selv den mest inkarnerede fisker trænge til et velfortjent hvil fra havbundens listige beboere. 

Heldigvis er hjælpen nær. En række centre, parker og lignende underholdningstilbud har slået sig ned langs de danske kyster og indbyder sejlere i alle aldre til sjov og spas. Blandt andet i Limfjorden, hvor Minbaad.dk har samlet tre af de hotteste tilbud for sejlerfamilierne:

Vandsjov i Landal. Foto: Landal Rønbjerg

Landal Greenparks Rønbjerg (Rønbjerg Havn)

Vandland, spa- og wellnessafdeling, legeland, 3D-lasergame, tennis, badminton og en række andre fornøjelige aktiviteter venter, når kursen sættes mod Himmerlands vestkyst, midt i Limfjorden. 

Her har Landal Greenparks valgt at placere et af deres populære feriecentre i den lille landsby Rønbjerg. En by, der med sine blot 351 indbyggere råder over en mindre lystbådehavn, placeret få minutters gang fra Landal-centret. 

Alt imens den velfungerende havn indeholder det mest nødvendige, sejleren har brug for, sætter feriecentret med dens mange aktiviteter prikken over i’et, når familiens yngste medlemmer skal aktiveres i løbet af dagen. 

Læs mere om Landal-parken her og få information om Rønbjerg Havn her.

----------

Den oppustelige vandpark i Glyngøre. Arkivfoto

Glyngøre Vandpark (Glyngøre Havn)

En oppustelig legeplads for vandglade besøgende i alle aldre. Såvel børn, unge og ældre har begivet sig på gyngende grund, når vandparken i Glyngøre med dens mange sjove forhindringer er blevet udgangspunkt for flere timers underholdende leg.

Parken er placeret ved siden af havnen, hvorfor det er muligt at gå ombord på banen fra en gummibåd eller ved at svømme fra stranden. Våddragter og svømmeveste kan lånes – vær dog opmærksom på, at der særligt på varme dage kan være kø ved lånetraileren.

Efter at vandparken først på sommeren blev udsat for et ærgerligt hærværk, er det fornyligt lykkes lokale ildsjæle at sætte en indsamling i søen, således at vandparken fra den 26. juni igen står klar til at tage imod gæstesejlere og andre med hang til sjov på og i vandet.

Læs mere om vandparken her og få information om Glyngøre Havn her.

----------

Sejlerferien fortsætter i Jesperhus. Foto: Jesperhus Feriepark

Jesperhus Feriepark (Morsø Sejlklub og Marina)

Fem kilometer fra lystbådehavnen i Nykøbing Mors ligger den populære feriepark, der lokker hele familien med smukke blomster, et sjovt vandland, forlystelser og meget andet.

I parken kan de yngste sætte kurs mod det såkaldte Piratland, hvor hoppepude, minitog, trampoliner og ponyer vil bringene smilene frem. Samtidig kan ældre børn slå sig ned på sæderne i 4D-biografen eller mindes H. C. Andersens mange fortællinger i eventyrhaven.

Har I cykler ombord, er det muligt at tage turen på to hjul, ligesom en bus til ferieparken flere gange dagligt afgår fra byens centrum nær havnen.

Læs mere om Jesperhus Feriepark her og besøg Morsø Sejlklub og Marinas hjemmeside her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader